Tenerife: Santa Cruz

Santa Cruz eller helt riktig Santa Cruz de Tenerife er hovedstaden på Tenerife og ligger på den østre spissen på øya.
Byen er ca. 150 kvm2 og ligger på sitt høyeste 750 meter over havet.

Hva kan du gjøre?

Santa Cruz de Tenerife har noen landemerker som gjør det litt ekstra spessielt å dra til hovedstaden, noen verdt å nevne er Auditorio de Tenerife, Santa Cruz towers og Iglesia da la Concepcion.

Auditorio de Tenerife en er ett konsert og kultur hus som ble ferdigstilt i 2003, Kulturhuset ble bestemt bygget i 1970 men det var først i 1997 byggingen startet, bygget ble designet av Santiago Calatrava Valls og man kan se at det har en inspirasjon i operahuset i Sidney, med andre ord ett stilig bygg holder konserter , teater og opera forestillinger.
Santa Cruz towers er de kanariske skyskraperene, det er to bolig bygninger som ble reist imellom 04 og 06. Bygningene er 120 meter høye og har de siste årene vært Spanias høyete tvilling tårn.
Iglesia de la Concepcion er en katolsk kirke som blir sett på som hovedkirken i Santa Cruz, kirken er en dedikering til Jomfru Maria. Kirken ble bygget over det første kapellet som ble bygget på øya etter at de første spanjolene kom til øya. Inne i kirken finner du ett bilde av Santa Cruz sin helgen St. James.
Kirken ligger i La Laguna

Shopping

Santa Cruz har mange butikker og mange av dem er av den lokale typen, dette gjør at om du er ute etter å finne noe ikke alle andre har så er mulighetene gode.
Ønsker du å gjøre all handlingen på ett sted så er El Corte Ingles det mest geniale, El Corte Ingles er ett kjøpesenter som kan sammenlignes med Macy’s.
Her har du en etasje, for damer, en for menn, en med elektronikk osv.
Ellers så finner du også andre butikker som Zara, H&M og Berska.

Språket 

""

Det er turisme i Santa Cruz men ikke i nærheten av det samme nivået som feks i Las Americas.
Derfor kan det være greit å tenke på at du kan treffe på personer som ikke snakker engelsk på lokale cafeer o.l
Men de fleste klarer å gjøre seg forstått med det lille spanske de kan eller med hjelp av å peke, smile og le.

Transport

Det å komme seg til og fra Santa Cruz er ganske så enkelt og under finner du en oversikt over hvordan du kan komme deg til Santa Cruz fra de største turist resortene.

Taxi

Fra Ca Pris
Los Gigantes €160
Las Americas €120
Los Cristianos €120
Puerto de la Cruz €45

Buss

Prisene varierer litt ut ifra hvor dere drar ifra og om dere benytter dere av BONO kort.
Ønsker du mer info om buss på Tenerife så kan du lese detaljert her.

Fra Buss nr.
Los Gigantes 473 eller 477 til Las Americas110 eller 111 til Santa Cruz
Las Americas 110 eller 111
Los Cristianos 110 eller 111
Puerto de la Cruz 106

Bil

Santa Cruz, ligger veldig lett tilgjengelig med tanke på det å komme seg dit med bil. Øyas motorvei går rett uten for sentrums grensen, fra Las Americas tar det ca en time, Los Gigantes ca 1 time 30 min og fra Puerto de la Cruz ca 30 min.
Ta en rask titt på Google Maps først, så forstår du lett hvordan du kommer deg dit.

Santa Cruz eller helt riktig Santa Cruz de Tenerife er hovedstaden på Tenerife og ligger på den østre spissen på øya. Byen er ca. 150 kvm2 og ligger på sitt høyeste 750 meter over havet. Hva kan du gjøre? Santa Cruz de Tenerife har noen landemerker som gjør det litt ekstra spessielt å dra til…


Publisert

i

av

Stikkord: