Tenerife: Puerto de la Cruz

Tenerifes nordlige perle er uten tvil Puerto de la Cruz. Puerto de la Cruz er en vakker by full av kanarisk sjarm!
Byen ligger langs nordkysten av Tenerife og strekker seg oppover Orotava dalen. Puerto de la Cruz blir normalt omtalt av lokabefolkningen som "Puerto", og i denne byen finner du en rolig type turisme, hvor hovedandelen av turistene er pensjonister som har reist til samme sted i 20 år. Men likevel er dette ett fantastisk sted å feriere om du ønsker en rolig ferie.

Puerto de la Cruz ligger i nærheten av La Laguna, Garachico, La Orotava, Icod de los Vinos og Santa Cruz, noe som gjøre at mulighetene for noen flotte dagsturer ikke er så alt for krevende.

Smale gater og gamle bygninger er også noe av det som kjennetegner Puerto de la Cruz. Stranden i Puerto er den samme typen som du finner i Los Gigantes, sort vulkansand. Det eneste som skiller vulkanstranden fra "vanlig" strand er ikke at den er møkkete med at den er svart.

Byens mange historiske bygninger og gamle kirker som ble bygget helt tilbake på 1600 -tallet gir en konstant påminnelse på at den religiøse og tradisjonelle byens tradisjoner fortsat er en del av byens kultur.

Er det ett sted du burde besøke i Puerto de la Cruz så er det Plaza de Puerto de la Cruz, her yrer det med mennesker, turister og lokale drar hit for å roe litt ekstra ned og ta en kaffe. Eller hva med en Barraquito? Uansett hva du velger å drikke så har du muligheten til å nyte ferien på denne rolige plassen.

Ønsker du likevel litt mer fart i ferien kan du ta turen ned til havnen hvor det ofte holdes kommunale arangementer som kvelds disco, live DJ og kveldskino."Canary-Islands-Tenerife-Puerto-de-la-Cruz"

Ønsker du ekte kanarisk mat så kan Puerto de la Cruz by på dette, restaurantene har nesten uten unntak fersk sjømat, skalldyr står ofte på menyen. Blekksprut og krabber i forskjellige varianter og den kanariske langustinen brukes i mange kanariske retter. Ønsker du å prøve noe som er typisk kanarisk kan du gå for caldo de pescado (fiskesuppe) og tollos, tollos er en rett som bruker haikjøtt som hovedingrediens.
Av kjøtt kan du teste conejo en salmorejo(marinert kanin), mi baifito (geitekilling).

 

Transport

Som ellers på Tenerife er lett å komme seg til Puerto de la Cruz fra alle de andre turist destinasjonene. Under får du litt tips til hvordan du kan komme deg dit.

Taxi

Fra Ca. Pris
Flyplassen €150
Las Americas €150
Los Cristianos €160
Santa Cruz €60
Los Gigantes €130

Buss

Prisene varierer litt ut ifra hvor dere drar ifra og om dere benytter dere av BONO kort.
Ønsker du mer info om buss på Tenerife så kan du lese detaljert her.
Tiden tar mellom 1 og 2 timer.

 

Fra Ca. Pris
Flyplassen 343
Las Americas 102 eller 103 bytt i Santa Cruz til 110 eller 111
Los Cristianos 102 eller 103 bytt i Santa Cruz til 110 eller 111
Santa Cruz 102 eller 103
Los Gigantes 325

Bil

Puerto de la Cruz ligger ca 40 km vest for hovedstaden Santa Cruz, 105 km nord for Los Cristianos og Playa de las Americas og 90 km nord vest for den sørlige flyplassen.
Fra Los Gigantes, ca 1 time 10 min og 50 km. Følg skiltene mot Santiago del Teide og så følg skiltene mot Icod de los Vinos. Vidre følg skiling mot Santa Cruz og Puerto del la Cruz.
Fra Santa Cruz, ca 30 min, følg skilter mot Puerto de la Cruz,
Fra Las Americas, ca 1 time og 15 minutter : Du kan enten kjøre til Santa Cruz for å å følge skilt til Puerto de la Cruz eller du kan kjøre mot Santiago del Teide og til Icod de los Vinos for så å kjøre til Puerto de la Cruz. Førstnevnte rute går raskest.Kjør ut på motorveien mot Santiago del Teide of følg så som beskrivelsen for Santa Cruz
Fra Flyplassen, ca 40 min. Følg samme instrukser som fra Las Americas.
Ta en rask titt på Google Maps først, så får du litt mer forståelse for hvor det ligger.

Tenerifes nordlige perle er uten tvil Puerto de la Cruz. Puerto de la Cruz er en vakker by full av kanarisk sjarm! Byen ligger langs nordkysten av Tenerife og strekker seg oppover Orotava dalen. Puerto de la Cruz blir normalt omtalt av lokabefolkningen som "Puerto", og i denne byen finner du en rolig type turisme,…


Publisert

i

av

Stikkord: