Tenerife: Los Gigantes

Los Gigantes oversettes til "Gigantene" som refererer til de store klippene som dominerer byens "skyline" og som kanskje også er byens største attraksjon. Mange sser på Los Gigantes som en mix av Tenerifes to goder, sør med sol og bad og nord med den vakre frodige naturen. Men også at Los Gigantes ikke er så fylt med liv som sør og ikke så lokal som i nord.

De siste årene har Los Gigantes blitt ett av de mest populære reisemålene på Tenerife. Noe som har gjort at byenn har vokst såpass mye at den har blitt ett med nabo byen Puerto Santiago. De to byene blir for turister generelt bare kalt for Los Gigantes. Los Gigantes har ikke de idylliske lysebrune strendene som Playa de las Americas og Los Cristianos har, Los Gigantes er kjent for å ha vulkanstrender.
Vulkanstrendene er akkuratt som en hvilken som helst annen strand bortsett i fra at sanden er helt svart. Og skal man være helt geografisk korrekt så er det kun en strand 2 mindre strender i Los Gigantes mens Puerto Santiago har flere lengre strender.

Selv om navnet på byen oversettes til gigantene så er ikke Loss Gigantes en fjellby, men det er langt i fra en flat by, og er man av den eldre garden burde man vurdere hvor litt nøye hvor man skal bo, da noen av hotellene ligger langt opp i byen. Men du kan alltids ta en taxi som i snitt ikke koster mer en 5-8 euro."Playa1"

Om klippene i Los Gigantes er byens krone så er den lille småbåt havnen byens juvel, her finner man mengder med vannsport som jetski, delfin safari og fisketurer.

Transport

Som ellers på Tenerife er lett å komme seg til Los Gigantes fra alle de andre turist destinasjonene. Under får du litt tips til hvordan du kan komme deg dit.

Taxi

Fra Ca. Pris
Flyplassen €100
Las Americas €35
Los Cristianos €40
Santa Cruz €150
Puerto de la Cruz €130

Buss

Prisene varierer litt ut ifra hvor dere drar ifra og om dere benytter dere av BONO kort.
Ønsker du mer info om buss på Tenerife så kan du lese detaljert her.
Tiden tar mellom 1 og 2 timer.

 

Fra Ca. Pris
Flyplassen 111,343 eller 450 bytt til 473 eller 477
Las Americas 473 eller 477
Los Cristianos 473 eller 477
Santa Cruz 110 eller 111 bytt til 473 eller 477
Puerto de la Cruz 325

Bil

Los Gigantes ligger ca 100 km vest for hovedstaden Santa Cruz, 30 km nord for Los Cristianos og Playa de las Americas og 43 km nord vest for den sørlige flyplassen.
Fra Puerto de la Cruz, ca 1 time 15 min og 60 km. Følg skiltene mot Garachico og så følg skiltene mot Icod de los Vinos. Vidre følg skiling mot Santiago del Teide.
Fra Santa Cruz, ca 1time og 15 min, følg skilter mot Playa de las Americas, og når motorveien slutter ta av på nedkjørselen og ta til venstre i rundkjøringen. følg så veien til skilt til Los Gigantes kommer.
Fra Las Americas, ca 35 minutter :Kjør ut på motorveien mot Santiago del Teide of følg så som beskrivelsen for Santa Cruz
Fra Flyplassen, ca 40 min Følg veien opp i fjellet mot Santiago del Teide deretter følg skiltene mot Icod de los Vinos ( eller bare Icod)
Ta en rask titt på Google Maps først, så får du litt mer forståelse for hvor det ligger.

Los Gigantes oversettes til "Gigantene" som refererer til de store klippene som dominerer byens "skyline" og som kanskje også er byens største attraksjon. Mange sser på Los Gigantes som en mix av Tenerifes to goder, sør med sol og bad og nord med den vakre frodige naturen. Men også at Los Gigantes ikke er så…


Publisert

i

av

Stikkord: