Tenerife: Las Americas

Las Americas sammen med Los Cristianos og Costa Adeje er en større turist by som ligger på den sørlige delen av Tenerife.
Grunnen til at byen er delt opp i tre er at det er delt opp i regioner av det lokale styret på Tenerife. Men om man ser bort ifra navnene så er de tre en og samme.
Byen ble bygget som følge av charterturismen på 1960-tallet, og har vokst helt til den dag idag.
Playa de las Américas ligger ved en lang strand som er kunstig anlagt, den er lysere enn den mørke, vulkanske sanden som ellers finnes på Tenerife. Langs stranden er det laget en vakker strandpromenade. Stedet har et stort antall hoteller, samt barer, restauranter og nattklubber. Ikke nok med det, men stortsett alle snakker Engelsk, og ikke bli overasket om du treffer noen i butikken som snakker enten Norsk, Svensk eller Dansk.

Hva kan du gjøre?

Mulighetene til å finne på noe er mange på Tenerife, og kanskje spesielt på sør siden av øya.

Submarine safaris er utflukt som tar deg med 25 meter under havoverflaten, utflukten varer totalt i ca 4 timer og koster rundt €60. Under vannet kan du se roker og forskjellig fisk.
Ønsker du heller å svømme med fiskene så er Tenerife generelt ett ypperlig sted å dykke, Blue Divers holder til ett lite stykke utenfor Las Americas området, de er PADI sertifisert og har ofte skandinaviske instruktører på vinterhalvåret. Foretrekker du heller å være over vannet kan en Glass bunn båt være noe for deg, utvalget er mange og prisene ligger på alt fra €20 for to timer uten mat og opp til ca € 60 for 4 timer med mat.

Ønsker du å sitte på en stor katamaran å se på delfiner så kan Free bird one være noe for deg. De har to turer en på 3 time og en på 4 og en halv time, begge to er inkludert mat og de har også en garanti hvor du får en ny tur om de ikke finner delfiner eller nesehval. Ofte har de også to eller tre dager med skandinavisk guide. Prisen ligger på rundt €40.

Ønsker du litt mer fart og spenning i ferien kan Gokart være noe, gokart banen ligger ca 10 minutter unna Las Americas, prisene ligger rund €30 for 7 runder. Transporten dit er også gratis. Ønsker du mer adrenalin kan Para42.com hjelpe deg med nettopp det. Ut ifra værforholdene kan sveveturen vare i mellom 15 og 90 minutter. Prisen den er €90, ønsker du ett kurs kan de også hjelpe med å sette opp noe som passer for deg.

Er Golf noe for deg så har Tenerife 7 golfbaner, med 18 eller fler hull. Golf del Sur, den mest populære av alle golfbanene på øya har hele 27 hull. Prisene på øya ligger normalt 50 – 90 euro bortsett i fra Abama hvor frisen er €200, dette gir deg gratis bananer og drikke ved flere av hullene og golfbil, det er nemlig ikke lov til å gå rundt her.
Uansett om du vil spille golf en dag eller hele ferien så er det anbefalt å bestille tid, da det er mange som tar turen ned for å spille.

Ønsker du å se litt av øya kan du bli med på en guidet utflukt, reiser du med en av charterselskapene så arrangerer disse flere turer i uken med skandinaviske guider. Skulle det være sånn at du reiser «alene» kan du finne utflukter på annethvert hjørne eller du kan ta kontakt med guidene til charterselskapet. De tar deg gjerne med.
Hva du skal se er opp til deg, men El Teide, Masca og Loro Parque er gode anternativer, ønsker du å besøke nabo øya La Gomera så er også dette mulig. Det er ofte billigere med en guidet tur enn å ta båten over alene.

Kanskje den mest populære attraksjonen i Las Americas området er Siam Park. Siam Park er en av de største vannlandene i Europa.
Er har du noe fra alle med blant annet eget vannland for de minste og en av verdens største kunstige surfemaskiner.

Shopping

Som ellers på Tenerife så er det gode shopping muligheter i Las Americas.
Tar du turen til Avenida Las Americas så finner du en shopping gate med det meste du kunne tenke deg. Det er på denne gaten du finner CC Oasis og CC Safari. Begge gode kjøpesentere med butikker som blant annet Zara, Bershka, Nike Store og andre merke butikker. Sammen med dette finnes det mange gode restauranter.

Mat

Utvalget av restauranter på sør siden av Tenerife er like variert som en pose twist.
Du finner alt fra norsk til asiatisk mat.

Nordic Kitchen Er en liten restaurant som ligger vegg i vegg med hotell Columbus. (Avenida, Santiago Puig)
Restauranten har en god meny bestående av Elgestek, hjortefilèt og grillet fasanbryst, ikke nok med det men de har veldig hyggelig personal der også. Google Maps

Malibu Malibu er en restaurant med billig og god mat, de har en asiatisk meny med blant annet sushi og wok og en meny med litt mer variert mat, som for eksempel pizza, pasta, kylling og kjøtt. Maten er god og ett par dager i uka har de flamenco show. Google Maps

Chill Out – En restaurant som må besøkes. Maten er enestående, servicen er god og det ligger rett på strandpromenaden.
Menyen består av fantastisk biff, pizza, pasta og tapas. Google Maps

Monkey Bar & Grill – En god meny med blant annet Mørbrabiff burgen, Norsk laks og en veldig god Cæsar salat. Menyen , Dessert Menu , Google Maps

Money Bravo! Italia – Denne restauranten ligger vegg i vegg med Monkey Bar & Grill, men som navnet tilsier så er maten italiensk, her får du en meget god meny. Hva med hvitkløs reker til forret, Italiensk Cordon bleu til hoved rett og osteplate til dessert? Husets vin er heller ikke til å kimse av! Meny , Dessert Meny , Google Maps

The Oriental Monkey – Dette er som du kan se nok en Monkey restaurant, men det er fordi de lager så god mat. På The Oriental Monkey, får du orientalsk mat, og de de kanskje gjør best er Sushi, usikker på hva du skal velge? Prøv Sushi Mix da får du en stor plate med forskjellig Sushi til kun €25. Meny , Dessert Meny , Google Maps

Banana Garden – Er en restaurant som ligger ett steinkast unna stranden i Las Americas, spesialiteten til restauranten er Paella og Lammelår. Restauranten har flere show iløpet av uken med blant annet danseband kveld og flamencoshow. Google Maps

 

Strender

Det er flere strender i Las Americas, kanskje den mest kjente av dem er Playa de las Vistas som strkker seg over til Los Cristianos.
Las Vistas stranden strekker seg hele 850 meter, og har solstoler og sandvolleyball bane, ønsker du ikke solstol? Det er fortsatt mer enn nok plass!
Nærmere Fanabe finner du Playa de El Camisòn og Playas de Troya.
Playa de el Camisòn ligger i en bukt rett uten for hotellet Mediteranian Palace og har en hyggelig strandbar med utsikt over hele stranden.
Playas de Troya er ikke bare en strand men tre bukter som ligger vedsiden av hverandre, strendene er populære og godt likt av barnefamiler på grunn av at bølgene ikke blir så alt for store.

Transport

Taxi

FraCa Pris
Los Gigantes€40
Santa Cruz€120
Los Cristianos€10
Puerto de la Cruz€150

Buss

Prisene varierer litt ut ifra hvor dere drar ifra og om dere benytter dere av BONO kort.
Ønsker du mer info om buss på Tenerife så kan du lese detaljert her.

FraBuss nr.
Los Gigantes473 eller 477
Los Cristianos111,416,417,418,450,470,471,473,477 eller 483
Santa Cruz110 eller 111
Puerto de la Cruz110 eller 111 til Santa Cruz, bytt så på hoved busstasjonen til 102 eller 103.

Bil

Las Americas ligger meget sentralt, og det er ganske liten vits med bil for å komme seg rundt i området, derfor anbefales det heller å leie bil de dagene du ønsker å ta en tur.
Til Santa Cruz tar det ca en time, Los Gigantes ca 30 min og Puerto de la Cruz ca en time og 30 min.

Las America er perfekt til å gå, det er lite høydeforskjell og strandpromenaden strekker seg fra enden av Los Cristianos og helt bort til enden av Fanabe. Med andre ord perfekt.
Det er også mulig å leie sykler noe som gjør at du får sett mer på mindre tid.

Las Americas sammen med Los Cristianos og Costa Adeje er en større turist by som ligger på den sørlige delen av Tenerife.Grunnen til at byen er delt opp i tre er at det er delt opp i regioner av det lokale styret på Tenerife. Men om man ser bort ifra navnene så er de tre…


Publisert

i

av

Stikkord: