Ut å fly? Her er tipsene

Hittil i år har ca. 1 073 000 reist på charterturer, mot 1 006 000 på samme tid i fjor det er en økning på rund 6 %. På samme tid har det vært ca. 7 460 000 ruteflyginger i år mot 6 869 000 i fjor, dette er en økning på ca. 8 %. Sommeren er en klar «høytid» for ferie turer. Men det å fly ses på som kanskje det mest stressende eller kjedelige av selve reisen/ferien. Siden vi nå er i høytiden for flyreiser tenkte vi at det å gi noen tips du kan bruke under reisen kan komme godt med. *

Få tiden til å fly
Det å sitte på et fly uten underholdning er kjedelig! Veldig, kjedelig! I dag er det riktig nok sjelden at du setter deg på ett langdistanse fly som ikke har ett eget underholdnings system. Men, det er ikke spesielt interessant å sitte å se på «Finding Nemo». Derfor kan det å fylle opp en iPad, iPod, eller telefon med enten musikk eller film eller en tv-serie være smart.
På den måten går tiden oftere fortere (eller det føles hvert fall sånn).
Husk! Ha fult batteri, det er lite vits med egen underholdning om du ikke har mulighet til å se eller høre på den.

En god bok eller et magasin"inne
Er det en ting man alltid finner på flyplasser eller tog stasjoner for den saksskyld er bøker eller magasiner. Selv foretrekker jeg Vi Menn eller Men’s Health, men de har sikkert noe som passer deg. Har du en iPad eller ett annet nettbrett kan det sjekke om magasinet finner i en app også være en fordel da du slipper mer ting å tenkte på, ikke nok med det, men i dagens lavpris tid hvor flyselskapene tar betalt for all ekstra vekt kan du komme unna med et par kilo om du har 10 magasin eller bøker inne på nettbrettet i stedet for liggende i sekken.

Ekstra beinplass
Er du av den typen som har lange ben kan det å fly være ubehagelig. Kanskje spesielt på charter flyginger. Gå inn å forehåndsbestill seter som er ved nødutgangen eller helt framme i flyet. Disse plassene har oftest ekstra beinplass. Skulle det være sånn at det ikke er flere plasser igjen kan det å bestille plass mot midtgangen være en nødssituasjon.

Der har du mulighet for å slenge beina ut på siden og få strekt ut litt.
OBS! har du lett for å sovne når du flyr er det en dum idé å gjøre dette da de fleste flygingene har sag om bord å vognene har generelt liten klarering, flyvertinner er ofte også lei av dette «problemet» og spør deg ofte bare om å flytte beina en gang. Etter dette gjør du det på eget ansvar.

Vær sosial!
Kanskje dere lesere har noen innspill til hva dere gjør på ferie?
Er du av den sosiale typen som ikke har problemer med å snakke med folk kan det å ta en prat med sidepersonen være en god ide. Riktig nok skal du være forsiktig, ofte skal du tilbringe noen timer ved siden av denne personen så det å starte en samtale kan være litt risky.  Mitt tips er å begynne å snakke når man nærmer seg landing.
Spørsmål som «hvor skal dere bo?» eller «har du vært på Tenerife før?» er enkle spørsmål for å få i gang en samtale, skal du på en kortere flytur til hovedstaden kan «Skal du på ferie eller er det jobben som har sendt deg ut på utflukt» og så være en samtale åpner. Kanskje du treffer en virkelig hyggelig kar du kan holde kontakten videre med eller en som jobber innen noe du gjør og dere kan dra nytte av hverandre?
PS: Skrevet fra om bord Norwegians flyging fra Kos – København som hadde gratis WIFI, det er også noe som kan få tiden til å gå fort.

*Statistikken er hentet fra http://www.avinor.no/avinor/trafikk/10_Flytrafikkstatistikk

Hittil i år har ca. 1 073 000 reist på charterturer, mot 1 006 000 på samme tid i fjor det er en økning på rund 6 %. På samme tid har det vært ca. 7 460 000 ruteflyginger i år mot 6 869 000 i fjor, dette er en økning på ca. 8 %. Sommeren er en…


Publisert

i

av

Stikkord: