Tyrkia: Sarigerme

Sarigerme? Aldrig hørt om! Hvorfor I hule heiteste skriver Mannlig.no om Sarigerme i Tyrkia?

Vel, ganske enkelt fordi det er liten by som er fantastisk for barnefamilier.

Sarigerme er en liten tradisjonell tyrikisk lansby med de typiske klersbutikkene, noen få resturanter og en vakker strand. Det er en liten by som har alt som trengs for en klassisk sol og bad ferie for hele familien.
Sarigerme er navnet på stranda som ligger I byen, det egentlige navnet for byen er Osmaniye. Men av en eller annen grunn ble byen kjent som Sarigerme. Osmaniye ligger ca. 850 meter fra stranden.

Rundt byen finner man store (veldig store) hotellkomplekser med Blant annet Holiday Village og Hilton Golf Resort. (Har ikke en Golfbane enda men de bygger en)

Sarigerme kan ikke kvalifiseres som en over-komersialisert turist by. Faktisk så kan det vel sies at Sarigerme er det totalt motsatte. Selve «sentrum» består av en gate som er ca 1 km lang. Plassert i denne gaten finner man 3 minibanker, noen få minimarkets, noen restauranter, en bar og noen suvenir butikker. Og hver Søndag har de et marked som starter ca kl 10.

Sarigerme, kan by på mer enn en liten handlegate. Den lille byen har en 7 kilometer lang strandlinje, god temperatur både på land og i vann og klart blått vann. På stranden har man også mulighet for å bli med på noen vannaktiviteter.

Et minus med Sarigerme er at det ligger midt i ingenmannsland. Dn eneste fordelen med dette er at du ikke har mer enn ca. 20 minutter til flyplassen. Mens de litt større byene Marmaris og Öludeniz har nesten 2 timer og 1 time og 20 min.

Hva kan man gjøre i Sarigerme, vel det er ikke så mye man kan gjøre bortsett fra å ligge ved poolen eller stranda og jobbe på brunfargen, eller å gå inn til «sentrum».
Men om man ønsker så finnes det 2 større selskaper som har spessialiesert seg på utflukter i området, Sarigerme Tours og Basket Travel. De har alt fra busstirer in til Marmaris, Jeep safari og båtutflukter til lange guidede turer til Pamukkale og Efesos.

Den lille byen vokser seg ganske stor om sommeren, under vinteren er det ca. 100 innbyggere. Mens under sommeren er det ca. 150 innbyggere og godt oppimot 15000 turister.

Den lille byen ligger sør-øst I Tyrkia og har det ageiske havet liggende rett utenfor døra. Skal du ta med familien på ferie er dette virkelig ett sted du burde vurdere.

Ønsker du å reise til Sarigerme kan du lese mer på blant annet Star Tour sine nettsider.

 

Sarigerme? Aldrig hørt om! Hvorfor I hule heiteste skriver Mannlig.no om Sarigerme i Tyrkia? Vel, ganske enkelt fordi det er liten by som er fantastisk for barnefamilier. Sarigerme er en liten tradisjonell tyrikisk lansby med de typiske klersbutikkene, noen få resturanter og en vakker strand. Det er en liten by som har alt som trengs…


Publisert

i

av

Stikkord: