Tenerife: Santiago del Teide

Santiago del Teide ligger på den nord-vestre delen av Tenerife i kommunen med samme navn.
Los Gigantes, Puerto Santiago og Playa de la Arena er populære tursit destinasjoner som også ligger i samme kommune.

Byen ligger langs en vei på rundt 800 meter som deler byen i to. På hver side har du fjell med Teno fjellene på den ene siden og Teide på den andre.
Følger du veien over Teno fjellene kommer du til Masca, en liten hyggelig by som absolutt er verdt å besøke! Tar du turen den andre veien kommer du blant annet til vulkanen Teide som er godt synlig fra Santiago del Teide.

Santiago del Teide er ikke stedet du drar om du skal være en uke, byen har en hyggelig kirke som gjerne blir sett på som byens «turist attraksjon», men bortsett i fra dette vil det være vanskelig å finne på nok til å være der en uke eller to.  Byen er derimot perfekt for ett lite stopp på en dags tur.

I 1909 hadde Tenerife sitt siste vulkanutbrudd, vulkanen Chinyero hadde utbrudd i ni dager og det hadde en dramatisk effekt på livet i den lille byen Santiago del Teide.
Det sies at innbyggerne i Santiago satte ut en liten statue i lavaens bane og at det var dette som reddet byen, statuen var en figur av El Cristo de Santiago del Teide."Kirke

I den lille byen Valle de Arriba i nærheten av Santiago del Teide, blir det årlig holdt en pilgrimstur til Chinyero til minne om  El Cristo de Santiago del Teide ( Første uken i Mai )

På 1960 tallet fikk kommunen Santiago del Teide en opptur etter at Juan Manuel Capdevielle hjalp til med å sette Los Gigantes på kartet ved å bygge ett hotell der, kommunens storhetstid som en turist destinasjon var startet og Los Gigantes og Playa de la Arena ble raskt store turist destinasjoner.

I Los Gigantes er det årlig en utvidelse av karnevalet i Santa Cruz, det starter normalt når karnevalet er ferdig i hovedstaden.

Transport

Det er lett å komme seg til Santiago del Teide fra alle turist destinasjoner. Under får du litt tips til hvordan du kan komme deg dit.

Taxi

FraCa. Pris
Los Gigantes€30
Las Americas€60
Los Cristianos€65
Santa Cruz€150
Puerto de la Cruz€100

Buss

Prisene varierer litt ut ifra hvor dere drar ifra og om dere benytter dere av BONO kort.
Ønsker du mer info om buss på Tenerife så kan du lese detaljert her.
Tiden tar mellom 1 og 2 timer.

FraBuss nr
Los Gigantes325 eller 462
Las Americas417 bytt i Güia de Isora til 460 eller 462s
Los Cristianos417 bytt i Güia de Isora til 460 eller 462s
Santa Cruz107 eller 108 fra hovedbussstasjonen bytt på Estacion Icod til 325 eller 460
Puerto de la Cruz325

Bil

Santiago del Teide ligger 15 km fra Los Gigantes og det å komme seg hit er ganske enkelt.
Fra Las Americas, ca 55 minutter :Følg skiltene mot Santiago del Teide, du kommer rett dit.
Fra Los Gigantes, Følg veien opp i fjellet mot Santiago del Teide.
Ta en rask titt på Google Maps først, så får du litt mer forståelse for hvor det ligger.

 

Santiago del Teide ligger på den nord-vestre delen av Tenerife i kommunen med samme navn.Los Gigantes, Puerto Santiago og Playa de la Arena er populære tursit destinasjoner som også ligger i samme kommune. Byen ligger langs en vei på rundt 800 meter som deler byen i to. På hver side har du fjell med Teno…


Publisert

i

av

Stikkord: