Tenerife: Masca

Denne lille vakre byen ligger mer eller mindre mitt i den lille fjellkjeden Teno. Teno fjellene kan by på fantastisk natur og dype daler.
Masca er også kjent som "Tenerifes glemte by" grunnet sin avsidesliggende og unike beliggenhet.
Ravinen som går nedover Masca dalen med ett yrende planteliv og gamle hus gjør at mulighetene for å ta noen fantastiske bilder er mange!

Veien ned til Masca ble ferdig bygget i 1991, før dette var eneste måten for turister og beboere å komme seg til Masca ved å gå. Mat og andre provianter ble fraktet på esel.
Nå er den lille byen koblet til omverden med en bil vei. Selv om dette er et bedre alternativ til hvordan det var før så er veien til Masca smal og med så skarpe svinger at kun spessielt korte busser kommer seg dit, og de må ofte lirke seg igjennom svingene. Det går tilogmed en lokal buss til Masca 4 ganger om dagen (355).
Kontakten med omverdenen har gjort at denne lille byen har fått enorme mengder med turisme, både de som vil se på den fantastiske naturen og turgåere elsker denne lille byen.
Selv om byen bare på litt over 20 år har gått fra å være den glemte byen til å være en turist destinasjon som blir besøkt av over 1 million turister hvert år, har ikke byen mistet noe av sin opprinnelige sjarm.

Dalen som går ned fra Maska tar deg ned til havnen hvor byens fiskere holdt til før i tiden, denne turen tar 3 timer ned om du ikke ønsker å gå opp igjen kan du bli hentet med båt. "veien
Husk å bestille båt i forveien da det kan være dyrere å bare hoppe på hos noen.
Turen er absolutt verdt det for de som ikke har problemer til beins eller andre medisinske hindre.  Skader du deg så må du bæres ut, da helikopter ikke kommer til.

Byen har idag under 150 innbyggere, og du ser dem gjerne sitte på en veranda med en kopp kaffe, vandrende rundt eller kanskje i den lokale kirken som har plass til rundt 10 stykk.
Med så få innbyggere og så liten plass så er det desverre ikke mange parkeringsplasser, tar du turen igjennom Masca og videre til du kommer til den så kalte "Cafè Mirador" så har du litt flere muligheter til å parkere og gå turen ned tar ca 25 minutter men til gjengjeld får du virkelig nyte naturen som er rundt deg.

Transport

Masca ligger ganske avsidesliggende og det å ta seg dit er ikke nødvendigvis det enkleste, det går guidede turer til Masca flere dager i uken og dette er nok kanskje den enkleste måten å komme seg dit, ønsker du likevel å ta deg dit uansett så kan du se hvordan under.

Taxi

Skal du ta taxi kan det være smart å snakke med resepsjonen på hotellet eller ringe selv å bestille en bil.

Fra Ca. Pris
Los Gigantes €90
Las Americas €150
Los Cristianos €150
Santa Cruz €170
Puerto de la Cruz €120

Buss

Prisene varierer litt ut ifra hvor dere drar ifra og om dere benytter dere av BONO kort.
Ønsker du mer info om buss på Tenerife så kan du lese detaljert her.
Tiden tar mellom 1 og 2 timer.
Husk at buss 355 er en liten minibuss med meget begrenset med plasser.

Fra Ca. Pris
Los Gigantes 325 til Santiago del Teide bytt til 355
Las Americas 460 til Santiago del Teide bytt til 355
Los Cristianos 460 til Santiago del Teide bytt til 355
Santa Cruz 102 til Puerto de la Cruz, ta så 363 til Buenavista del Nothe bytt til 355
Puerto de la Cruz 363 til Buenavista del Nothe bytt til 355

 

Bil

Masca ligger avsidesliggende og har en krevende vei, føler du deg ikke komfortabel med å kjøre på smale veier med skarpe svinger så er ikke det å kjøre her noe for deg.

Masca ligger ca 6 km fra Santiago del Teide, Santiago del Teide er godt skiltet og når du kommer hit står det også tydelig skilting til Masca.

Fra Las Americas, ca 1 time  :Følg skiltene mot Santiago del Teide, deretter følger du skilt til Masca.
Fra Los Gigantes, ca 20 min, Kjør mot Santiago del Teide deretter følg skiltene mot Masca.
Puerto de la Cruz og Santa Cruz, kjør mot Buenavista og følg deretter skilting mot Masca.
Ta en rask titt på Google Maps først, så får du litt mer forståelse for hvor det ligger.

Denne lille vakre byen ligger mer eller mindre mitt i den lille fjellkjeden Teno. Teno fjellene kan by på fantastisk natur og dype daler. Masca er også kjent som "Tenerifes glemte by" grunnet sin avsidesliggende og unike beliggenhet. Ravinen som går nedover Masca dalen med ett yrende planteliv og gamle hus gjør at mulighetene for…


Publisert

i

av

Stikkord: