Tenerife: Leiebil

Det å kjøre bil på de kanariske øyene er på mange måter det samme som å kjøre bil i Skandinavia. Men det er noen ting det kan være greit å huske og være oppmerksom på.

Trafikken

Det å kjøre i utlandet kan by på utfordringen, om det er i Sverige, Kina eller på Tenerife.
Noen ting å være oppmerksom på.
Det å ikke stoppe for fotgjengere kan gi en bot på €500, så det å stoppe er økonomisk smart og hindrer farlige situasjoner.
Når du stopper på grunn av noen andre, noen går over veien, en bil forran deg stopper eller noe annet er det normalt å sette på blinklyset til venstre. På den måten viser du at det ikke er trygt å kjøre forbi.
Selv om fartsgrensa på motorveien mange steder er 120 km/t kan du se at mange ikke kjører så fort, du vet mañana, mañana. Det er helt ok å legge seg i venstre kjøre felt og kjøre forbi, men ikke bli liggende i venstre felt. Det å kjøre forlenge i venstre felt kan nemlig gi en bot på €100.
Det å krysse hel stripe i veien er ikke lov, men det vil ikke si at ingen gjøre det. Vær bare ekstra oppmerksom om du gjør det.
Kjører du bak noen med en L i bakvinduet vil det si at det er mindre en 24 mnd siden personen tok lappen.

Som alltid, tilpass farten og hold avstand.

 

Hvor kan du kjøre?

Du kan kjøre stortsett over alt på Tenerife, men det finnes sesongbaserte unntak.
Ta foreksempel Punta Teno, ett fyrtårn som ligger helt sør-vest på øya har en vei som til tider er sterkt utsatt for ras. "welcome"
Før du kommer for langt står det ett skilt som sier at din bilforsikring ikke dekkes på denne strekkingen.
Dette er også en av veiene de kjørte på under innspillingen av Fast 6.
Det samme finner du helt på spissen av Santa Cruz.

Turen ut dit er fin men som du ser på bildet, det er helt på egen risiko.

Fordelen med å kjøre på Tenerife er at det er en øy, det vil si at du kan egentlig aldri kjøre feil, så lenge du har nok drivstoff på tanken så kommer du deg altid tilbake til start.

For litt mer spseifikke tips til å se hvor du kan kjøre kan du feks. lese her.
Andre ideer kan være en dags tur til El Teide, Teide ligger ca midt på øya og det tar mellom en og en halv time å komme seg dit.
På turen opp kan du se vakker natur og store vulkanisten formasjoner.  Vel oppe ved El Teide kan du ta kabelheisen opp til 3555 meter. Prisen er €25 for voksen og €12 for barn.
Det er mulig å ta turen helt opp til 3718 meter, noe du kan lese mer om her.

Icod de los Vinos ligger ikke så langt unna Puerto de la Cruz og er en by hvor vin produksjon har stått i fokus i mange år. I Icod de los Vinos finner du også ett stort drageblodstre, som står midt i byen. Treet er spesielt fordi det ikke har årringer og det er derfor vanskelig å finne ut av alderen. I 1975 ble det likevel forsøk og de kom fram til at det var mellom 250 -365 år. En annen ting som er spesielt med dette treet er at kvaen blir rød når den kommer i kontakt med oxygen, noe som får det til å se ut som at treet blør.

Puerto de la Cruz er en by som ligger nord på øya, og det er her turismen startet på 1960-tallet. Byen kan bli sett på som en ordentlig spansk by med små trange gater og mange gode restauranter. Ett lite tips er å parkere bilen å gå igjennom alle disse gatene.

Santa Cruz er hovedstaden på øya, her har du mye shopping, kaffèr og gamle bygninger. Det er enkelt å kjøre i Santa Crus men det å navigere kan være litt knotete, ta deg tid og ikke stress, ta turen innom El corte ingles og Auditorio de Tenerife.

Pyramidene i Güìmar ligger ca 40 min fra Las Americas, 20 min fra Santa Cruz, 40 min fra Puerto de la Cruz og ca 1 time og 20 min fra Los Gigantes.
Det var i 1991 at Thor Heyerdal var på Tenerife og konstaterte at det lokalbefolkningen hadde trodd var steiner fra gamle åkere var noe mer betydningsfult.
Inngangsprisen er mellom 11 -18 € for voksene og €5,50 for barn mellom 9-12 år.
Güìmar Pyramidene

 

God tur!

Det å kjøre bil på de kanariske øyene er på mange måter det samme som å kjøre bil i Skandinavia. Men det er noen ting det kan være greit å huske og være oppmerksom på. Trafikken Det å kjøre i utlandet kan by på utfordringen, om det er i Sverige, Kina eller på Tenerife. Noen…


Publisert

i

av

Stikkord: