Tenerife: La Orotava

Den gamle byen La Orotava på den nordlige delen av øya, ligger i en dal ved foten av vulkanen Teide, kun 5 kilometer fra Puerto de la Cruz.
Selv med en så stor turist destinasjon så nærme har La Orotava beholdt sin ro og  sjarm og kan bli sett på som en ekte kanarisk by.

La Orotava ligger på en av de mest fruktbare stedene på hele Tenerfie og er en viktig del av jordbruksnæringen på øya. La Orotava produserer meste parten av øyas druer og store deler av bananproduksjon foregår her."orotava-teide"

Har du ikke lagt merke til bananplantasjene rundt om ellers på øya, så er dette stedet å se. Druene som dyrkes her blir for det meste brukt til vin produksjon.
Den viktigste feiringen i La Orotava er "Fiesta de San Andres" en festival for den lokale vin produksjonen.

På den gamle plassen i La Orotava finner du majestetiske historiske bygninger, sett av litt tid til å se og oppleve Tenerifes akritektur. Tar du turen til La Orotava kan en tur til parken Jardin Victoria være verdt ett besøk eller du kan dra til den botaniske hagen ( Kjent som Hijuela del Botànico ) som har samlet over 3000 forskjellige typer av tropiske planter fra hele verden.

La Orotava har flere museumer hvor du kan lære om Kanarisk historie som du kan lære om her.

Transport

Det å komme seg til og fra La Orotava er ganske så enkelt og under finner du en oversikt over hvordan du kan komme deg til La Orotava fra de største turist ressortene.

Taxi

Fra Ca. Pris
Los Gigantes €160
Las Americas €135
Los Cristianos €130
Santa Cruz €45
Puerto de la Cru €10


Buss

Prisene varierer litt ut ifra hvor dere drar ifra og om dere benytter dere av BONO kort.
Ønsker du mer info om buss på Tenerife så kan du lese detaljert her.
Turen tar mellom 30 min og 2 timer

 

Fra Buss nr.
Los Gigantes 325 til Las Arenas bytt så til 101,108,350,353
Las Americas 110 eller 111 for så å bytte til 108
Los Cristianos 110 eller 111 for så å bytte til 108
Santa Cruz 108 fra hovedbussstasjonen
Puerto de la Cruz 101, 310, 350, 352 eller 353

Bil

La Orotava ligger 5 km fra Puerto de la Cruz og det å komme seg hit er ganske enkelt.
Fra Las Americas, ca 1t 20m :Start først med å følge skiltene mot Santa Crus, følg så veien mot Puerto de la Cruz for så å vidre følge mot La Orotava.
Fra Los Gigantes, Følg veien opp i fjellet mot Santiago del Teide, følg så veien til du ser skilt mot Puerto de la Cruz eller La Orotava.
Ta en rask titt på Google Maps først, så får du litt mer forståelse for hvor det ligger.

 

Den gamle byen La Orotava på den nordlige delen av øya, ligger i en dal ved foten av vulkanen Teide, kun 5 kilometer fra Puerto de la Cruz. Selv med en så stor turist destinasjon så nærme har La Orotava beholdt sin ro og  sjarm og kan bli sett på som en ekte kanarisk by.…


Publisert

i

av

Stikkord: