Tenerife: Icod de los Vinos

Icod det los Vinos er en by som av navet er kjent for vin produksjon. Meningen bak navnet Icod de los Vino er "lokal vin".
Byen strekker seg fra den nordlige kysten og langt inn i fjellene mot Teide , byen er en del av provincen Santa Cruz de Tenerife. Selve byen ligger ca 230 meter over havet men byen har nesten 10 km med kystlinje.

Icod de los Vinos er mer en destinasjon for ett dags stopp hvor en rusler rundt og ser enn en destinasjon man blir under hele ferien. Bort sett fra hovedgatene har byen har nesten utelukkende smale koslige brostensgater som strekker seg oppover og inn i byen. Langs gatene finner man hus i typisk kanarisk stil.

Kanskje noe av det mest spesielle er den unike utsikten opp på Teide. "drageblodtre"

Icod de los vinos største turist attraksjon er drageblodstreet eller Drago Milenario som det også er kjent som.  Treet menes å være over 1000 år gammelt, treet har ikke årringer noe som gjør det vanskelig å faktisk datere den faktiske alderen. Likevl mente forskere i 1975 at treet var mellom 250 og 365 år gammelt. Etter dette har det ikke blitt gjort noen nye forsøk på å datere treet.

Gjennom å studere andre dragblodstrær mener forskere riktig nok at ved å telle antall grener så vil man kunne få en grov forståelse av alderen, dette fordi det tar mellom 10 og 15 år før en gren vokser nok til at den får en ny utstikker på den samme grenen.

Myten om treet

Det eksisterer mange forskjellige historier om drageblodtreet, en av dem er går som følger.
Oppe ved Teide var det før i tiden en drage som levde, dragen var stor og hele øyensbefolkning fryktet dragen. Dragen lot for det meste alle være ifred, men dragen spiste en ting og det var vakre prinsesser. Dette likte prinsen i Icod de los Vinos dårlig, så han bestemte seg for å drepe dragen. For å gjøre dette samlet han byens hær og satte byens prinsesse som lokkemat. Når dragen nærmet seg stormet hæren mot dragen og angrep med sverd, pil og bue.
Dragen prøvde å agripe hæren, men måtte tilslutt gi deg. Rett før dragen fly av sted klarte prinsen å kutte dragen med sverdet sitt, og når dragen mistet den første dråpen med blod traff den bakken der Drago Milenario nå står.
Der den andre dråpen traff vokste det også opp ett drageblodstre, og slik fortsatte det oppover langs fjellet mot Teide.

Byen har et spesielt klima hvor den nedre delen av byen har mer direkte sol og den delen av byen som ligger høyere ofte er dekket av skydekke og har mer regn. Det er dette som gjør at Icod de los Vinos er så grønt som det faktisk er da fjellet naturlig fører regnet nedover, som gjør at byen er ett nesten perfekt sted å drive med dyrking av forskjellige druer og grønnsaker.

Byens hovedinntekt idag er produksjon av vin, samt dyrking av bananer, epler og appelsiner. Byen drar også god nytte av Tenerifes turisme, og byens mange velbevarte kirker gjør at byen har blitt til en destinasjon mange religiøse besøker.

 

Transport

Som ellers på Tenerife er lett å komme seg til Icod de los Vinos fra alle turist destinasjoner. Under får du litt tips til hvordan du kan komme deg dit.

Taxi

Fra Ca. Pris
Los Gigantes €100
Las Americas €150
Los Cristianos €160
Santa Cruz €100
Puerto de la Cruz €60

Buss

Prisene varierer litt ut ifra hvor dere drar ifra og om dere benytter dere av BONO kort.
Ønsker du mer info om buss på Tenerife så kan du lese detaljert her.
Tiden tar mellom 1 og 2 timer.

 

Fra Ca. Pris
Los Gigantes 325
Las Americas 460
Los Cristianos 460
Santa Cruz 106, 107 eller 108
Puerto de la Cruz 325, 354 eller 363

Bil

Icod de los Vinos ligger ca 80 km vest for hovedstaden Santa Cruz, 55 km nord for Los Cristianos og Playa de las Americas og 68 km nord vest for den sørlige flyplassen.
Fra Puerto de la Cruz, ca 25 min og 20 km. Følg skiltene mot Garachico og så følg skiltene mot Icod de los Vinos.
Fra Santa Cruz, ca 50 min, følg skilter mot Puerto de la Cruz og så følg som over.
Fra Las Americas, ca 55 minutter :Følg skiltene mot Santiago del Teide, du kommer rett dit.
Fra Los Gigantes, ca 50 min Følg veien opp i fjellet mot Santiago del Teide deretter følg skiltene mot Icod de los Vinos ( eller bare Icod)
Ta en rask titt på Google Maps først, så får du litt mer forståelse for hvor det ligger.

Icod det los Vinos er en by som av navet er kjent for vin produksjon. Meningen bak navnet Icod de los Vino er "lokal vin". Byen strekker seg fra den nordlige kysten og langt inn i fjellene mot Teide , byen er en del av provincen Santa Cruz de Tenerife. Selve byen ligger ca 230…


Publisert

i

av

Stikkord: