Tenerife: Güìmar

Güímar er en kommune som ligger langs østkysten av Tenerife, Güímar er en by med vakker natur og mye historie.
Tar man turen til Güímar er det viktigste man kan få med seg de maya inspirerte pyramidene som ble oppdaget av vår norske helt Thor Heyerdahl. Her får du mulighet til å lære om den rike historien til Tenerife og de andre kanariøyene.

Om du ønsker å oppleve noe ordentlig kanarisk, så er Güímar en av byene du burde besøke, med tradisjonelle restauranter, kirker, butikker og museer er dette en by som kan by på mye. Byen har fortsatt mye av det 16 hundretalls inspirerte stilen.

På kveldene smyger de lokale musikerne seg ut til restaurantene og spiller tradisjonell spansk musikk, noe som gir en helt spesiell stemning. Ta gjerne en tur innom turistkontoret for tips til restauranter og andre ting du kan oppleve i nærområdet.

Piramidene"guimar_1"

Uten tvil Güímars store attraksjon.  Pyramidene ligger i en park litt nord for sentrum.
Pyramidene ble først nevnt i en artikkel i en lokal avis i tidlig 1990 hvor lokalbefolkningen mente det var laget som åker som lå i høyder. Litt senere oppdaget Thor Heyerdahl artikkelen som begynte å studere bildene av pyramidene. Heyerdahl mente at de hadde blitt bygget på mere arkitektiske prinsipper lignende pyramider som kan bli funnet i Egypt, Peru og Mexico, samt mange andre steder i verden. Hypotesen til Heyerdahl vakte oppsikt og det ble bestemt at La Lagunas Arkitekt avdeling i samarbeid med Det kanariske astrofysiske institutt skulle undersøke funnet nærmere.
Det ble da oppdaget at pyramidene var fra tiden da Guanchene bodde på øya.  Men noen pessimister mente fortsatt at dette var steiner som hadde vært brukt til jordbruk.
Men arkeologene var så overbevist om at det var pyramider fra Tenerifes fortid at Fred Olsen Shipping kjøpte opp området pyramidene sto på slik at en planlagt utbygging av Güímar ikke ville ødelegge pyramidene.
Eiendomskjøpet endte med at det ble gjort grundige utgravinger av Thor Heyerdahl  og det ble i 1998 åpnet en park med tilhørende museum når utgravingene var ferdig..

Utgravingene ledet til flere interessante funn. For det første var det faktisk pyramider og pyramidene hadde blitt designet iforhold til når solen "snudde" på sommeren. Slik at den 21 juni, kommer solen i perfekt synkronisering med hovedveggen og fjellet der solen går ned.
Arkeologiske utgravinger gjorde også at de fant en hule under en av pyramidene, et team bestående av Amerikanske arkeologer fant den 8 meter lange hulen i tidrommet 1997 til 1998 og fant gjenstander som er datert helt tilbake til da urbefolkningen Guanches som kom til øya mellom år 100 og 1000 f. Kr .

 

Transport

Det er lett å komme seg til Güìmar fra alle turist destinasjoner. Under får du litt tips til hvordan du kan komme deg dit.

Taxi

Fra Ca. Pris
Los Gigantes €130
Las Americas €100
Los Cristianos €95
Santa Cruz €30
Puerto de la Cruz €60

Buss

Prisene varierer litt ut ifra hvor dere drar ifra og om dere benytter dere av BONO kort.
Ønsker du mer info om buss på Tenerife så kan du lese detaljert her.
Tiden tar mellom 1 og 2 timer.

Fra Ca. Pris
Los Gigantes 473 eller 477 los Los Cristianos bytt til 111, bytt så i Camino del Socorro til 120
Las Americas 111 bytt så i Camino del Socorro til 120
Los Cristianos 111 bytt så i Camino del Socorro til 120
Santa Cruz 102, 121 eller 124
Puerto de la Cruz 102 eller 103 bytt så til 102, 121 eller 124

 

Bil

Güìmar ligger ca 25 km fra Santa Crus, det er godt skiltet uansett om du kommer fra Las Americas eller Santa Cruz.

Fra Las Americas, ca 45 minutter :Følg skiltene mot Santa Cruz, deretter følger du skilt til Güìmar.
Fra Los Gigantes, ca 1 time kjør til Las Americas, f ølg skiltene mot Santa Cruz, deretter følger du skilt til Güìmar
Ta en rask titt på Google Maps først, så får du litt mer forståelse for hvor det ligger.

 

Güímar er en kommune som ligger langs østkysten av Tenerife, Güímar er en by med vakker natur og mye historie. Tar man turen til Güímar er det viktigste man kan få med seg de maya inspirerte pyramidene som ble oppdaget av vår norske helt Thor Heyerdahl. Her får du mulighet til å lære om den rike historien…


Publisert

i

av

Stikkord: