Tenerife: Cueva del Viento

Icod de los Vinos er kjent for sitt tusen år gamle Drageblodtre, men litt lenger opp i byen  ligger en av Tenerifes gjemte skatter – verdens fjerde lengste vulkangrotte. Vulkangrotten er den i Europa og strekker seg hele 18 km under jorden.

Selv om grotten er 18 km lang kan du desverre kun ferdes i en liten del av den, dette gjør man med en guide.
Tur med Engelsk guide koster €16 ( [currencyr amount=16 from=eur to=nok] ) for voksen og €5 ( [currencyr amount=5 from=eur to=nok] ) for barn (5-14 år )

Hvordan du bestiller ser du her"cuevadelviento"

Før turen blir man delt opp i mindre grupper på mellom 10 og 15 personer, der etter får man en litt info om grotten av forskerne som jobber ved grotten.
Deretter blir man utstyrt med hjelp og hodelykt. Det er ikke altid man går på flatt underlag på denne turen så ta på deg gode sko.

Inne i grotten kan man se spor etter 3 tidligere vulkanutbrudd og man får mulighet til å lære om det utrolige nettverket av tuneller som blir till under ett vulkanutbrudd.

Navnet Cueva del Viento betyr Vindgrotten og den har fått navnet sitt fordi man kan kjenne en sval bris når man står der inne.

Noen ting å huske på:

  • Ta på litt varme klær og gode sko
  • Blir du plusteslig sliten så si ifra til guiden. ( Det kan oppsta gass konsentrasjoner, og blir du plutselig sliten kan det være at dere er inærheten av ett)
  • Er du sein mister du plassen til en som kanskje har møtt opp.
  • laveste aldersgrense er 5 år.
  • turen tar ca 2 timer.

 

Icod de los Vinos er kjent for sitt tusen år gamle Drageblodtre, men litt lenger opp i byen  ligger en av Tenerifes gjemte skatter – verdens fjerde lengste vulkangrotte. Vulkangrotten er den i Europa og strekker seg hele 18 km under jorden. Selv om grotten er 18 km lang kan du desverre kun ferdes i en…


Publisert

i

av

Stikkord: