Sør Tenerife

"Sørlige
Tenerife er en allsidig øy, og kan tilby noe for alle. Skal dere på familieferie, romantisktur eller en uke med sol og fest så finner man det på Tenerife. Her har vi samlet litt kort info om de forskjellige ressortene som finnes på Tenerifes sørside.

Costa Adeje"Sørlige

Costa Adeje kan ses på som tre forskjellige ressorts. Hvor man har Fanabe, Playa de las Americas og Los Cristianos. Men hovedsakelig så ligger Costa Adeje litt lenger vekk fra flyplassen, om man ser på ett kart blir det da litt lenger til venstre enn Fanabe. Costa Adeje kan ses på som de litt mer pengesterkes ressort, med mange 5 stjerners hotell som Bahia del Duque og det eksklusive Plaza del Duque kjøpesenteret, hvor du finner Rolex klokker og fancy biler utstilt. Det i nærheten ligger også en av Tenerifes mange golf baner Costa Adeje Golf.

Den beste stranden i området er Playa del Duque. Flyplassen ligger ca. 25 km unna. (ca. 30€ med taxi)

Torviscas
Torviscas er en populær forstad til Playa de las Americas. I Torviscas finner man Agupark, og Puerto Colon. Puerto Colon er en båt havn hvor man finner utflukts båter som Free Bird One og Flyover. Free Bird One er en katamarantur hvor man kan bli med på delfin og hval safari. Flyover er en organisasjon som tar med folk for å dykke med skilpadder. Hovedattraksjonen til Torviscas er uten tvil Siam Park, Europas største vannpark på godt over 200.000 kvadratmeter. Området ligger ca. 18 km fra flyplassen (ca. 25€ med taxi)

Playa de las Americas"Sørlige

Den største resorten på sørsiden av Tenerife. Det ble bygget kun for turisme på 60-tallet med ett hotell og har siden dette bare vokst. I Playa de las Americas finnes det en gate som blir kalt «The Golden mille» hvor du finner alt fra kjente merkevarebutikker som Nike Store, Zara, Berska, Stradivarius, Mango og mange fler til fancy restauranter og barer. Etter som kvelden nærmer seg kan man gå ca. 15 min, da kommer man til C. C Veronicas og fest delen av byen. Skal du på byen kan Papagayo virkelig anbefales. Området ligger ca. 12-18 km fra flyplassen (ca.20-25€ med taxi)

Los Cristianos
Los Cristianos har vokst mye de siste 15 årene, Los Cristianos var fra begynnelsen en liten fiskerlandsby, som etter hvert ble utvidet mer og mer når fler og fler turister begynte å komme. Byen er sentrert rundt den store havnen, hvor det går ferje over til blant annet La Gomera. Strendene i Los Cristianos er kanskje de beste du finner på sørsiden. Playa de las Vistas for eksempel er en stor strand, med importert sand og forskjellige typer vannaktiviteter. Det finnes også en strandpromenade som går helt fra Los Cristianos til Fanabe, absolutt verdt en tur. Området ligger ca. 10-12 km fra flyplassen (ca.20€ med taxi)
Imellom Los Cristianos og Playa de las Americas ligger det en utdødd vulkan, tar man turen opp dit får man en utrolig flott panoramautsikt over begge ressortene.

"IMG_0531"

Fordelen med disse ressortene er at de ligger tett I tett, derfor er det enkelt å ta seg rundt. En taxi fra Costa Adeje til Lo Cristianos koster ca. 12€. Skal du fra Los Cristianos til Playa de las Americas koster det ca. 5€.Ikke nok med det men lokaltransport tilbudet er også veldig bra. Busselskapet heter Titsa og ved å gå inn her Titsa kan du søke deg fram til hvilken linje du skal ta for å komme deg rundt.

Tenerife er en allsidig øy, og kan tilby noe for alle. Skal dere på familieferie, romantisktur eller en uke med sol og fest så finner man det på Tenerife. Her har vi samlet litt kort info om de forskjellige ressortene som finnes på Tenerifes sørside. Costa Adeje Costa Adeje kan ses på som tre forskjellige…


Publisert

i

av

Stikkord: