Biffen ligger på stekapannen og godgjør seg, og middagen er snart ferdig. Men, idag er ikke ting som det pleier svigerfar kommer til middag og hele familien vet at ingen kan steke biff som han.
Ikke nok med det men han er kresen på at biffen skal være medium. For det er sånn en ekte biff skal være!
Så hvordan får du det til?
Det er to måter å sjekk om biffen er slik du ønsker å ha den.
1. Termometer
Ved å bruke ett termometer kan du på en enkel måte få biffen til å bli helt perfekt, men problemet med ett termometer er at du sikker ett hull i kjøttet, og på den måten siger saften ut av kjøttet. Velger du likevel å bruke ett termometer kan du følge den lille listen under. Husk at dette er ca temperaturer og at tykkelsen på kjøttstykket har mye å si.
Innvendig temeratur:
Rå = ca 60 grader
Medium Rå = ca 65 grader
Medium = ca 72 grader
Godt stekt = ca 77 grader
Men noen ganger har man ikke ett termometer, og derfor har vi en annen måte du kan sjekke om biffen er godt stekt , medium eller rå.
Finger testen
Finger testen fungerer ved at du bruker hånden flaten som en slags målegjenstand for å sammenligne hvordan kjøttet føles iforhold til håndflaten.
Rå
Åpne håndflaten din, vær avslappet i hånden og press tommelen og pekefingeren mot hverandre. Trykk så med fingeren under tommelen om vist på bildet.