Biffen ligger på stekepannen og godgjør seg. Det betyr at middagen snart er ferdig. Men dette er dagen svigerfar kommer på besøk, og alle vet at ingen kan steke biff som han.
Ikke nok med det, men han er kresen på at biffen skal være medium. For det er sånn en ekte biff skal være!
Så hvordan får du det til?
Det er to måter og sjekke om biffen er slik du ønsker å ha den.
1. Termometer
Ved å bruke et termometer kan du på en enkel måte få biffen til å bli helt perfekt, men problemet med et termometer er at du stikker et hull i kjøttet, og på den måten siger saften ut av kjøttet. Velger du likevel å bruke et termometer kan du følge listen under. Husk at dette er ca. temperaturer og at tykkelsen på kjøttstykket har mye å si.
Innvendig temeratur:
Rå = ca. 60 grader
Medium Rå = ca. 65 grader
Medium = ca. 72 grader
Godt stekt = ca. 77 grader
Og om du ikke har et termometer kan du selvfølgelig sjekke om biffen er rå, medium eller godt stekt på andre måter.
Fingertesten
Fingertesten fungerer ved at du bruker håndflaten som en slags målegjenstand for å sammenligne hvordan kjøttet føles iforhold til håndflaten.
Rå
Åpne håndflaten din, vær avslappet i hånden og press tommelen og pekefingeren mot hverandre. Trykk så med fingeren under tommelen som vist på bildet.