Serie: Backpacking

Backpacking blir mer og mer populært og vi vil derfor gi litt informasjon om det å backpacke. Denne serien er spesielt egnet for nybegynnere og vi tar mål av oss til å forklare hva packpacking er og hvem det egner seg for m.m.
Backpacking er både en hobby og en sport. Det er utfordrende, appellerer til eventyrlysten og er spennende. Backpacking kan nytes av nesten alle som har en relativt god helse, enten du er ung eller gammel, mann eller kvinne. Det finnes utallige alternativer til hvordan og hvor du kan gjøre det. Backpacking er en fin måte å få mosjon på samtidig som det er morsomt.

Backpacking er en kombinasjon av fottur og camping. Backpacking er enkelt og greitt vandring gjennom vakkert landskap og villmarksområder for så å sette opp telt og sove der om natten. En backpacker har med og bærer alt som behøves til turen i en ryggsekk. Turene kan være korte eller lange avhengig av hva den enkelte ønsker. Du kan dra ut for bare en natt eller reise på en 8-ukerstur til Asia om ønskelig.
Jo lenger turen er, jo mer utstyr skal pakkes og tas med. Det er derfor et godt tips å lage en liste hvor du planlegger både turen og pakkingen. Noen områder som er svært populære backpackingdestinasjoner har ofte campingplasser. Mange av dem har også bålplass, dusj, toalett og noen har også hytter. Andre steder finnes det ingen ting bortsett fra en større plass hvor man kan sette opp telt.

Les om 4 av de beste backpacking stedene i USA

Om man drar på backpackingtur blir man del av et fellesskap av backpackere. Alle jobber sammen for å bevare villmarka. Backpackere har også en egen måte å være på, de prøver å ikke forstyrre eller ødelegge området de reiser i. De rydder opp når de forlater leiren, de lar heller aldri søppel ligge igjen. En uskreven regel er også at man ikke skal ta med seg ting, det anbefales derfor sterkt å føre et kamera opp på sjekklisten din.

Backpacking er ikke en ufarlig reisemåte, og krever derfor at man til enhver tid tenker på sikkerhet. Det er mange farer med backpacking som feks dyr. Drar man til Australia kan man våkne med en slange i teltet om man ikke lukker åpningen ordentlig. Sekken kan også skape problemer hvis den ikke er riktig pakket. Pakker du de tyngste tingene øverst i sekken kan tyngdepunktet bli for høyt og gjøre at du blir ustødig. Det kan være fysisk anstrengende å bære en tung sekk. Det er derfor svært viktig å velge en sekk som passer til turens formål og varighet. Det er også viktig at du har grunnleggende kunnskaper om førstehjelp og villmarksliv. Dersom du blir skadet er det viktig at du kan hjelpe deg selv. Dersom du blir overrasket av uvær er det også viktig at du vet hvordan du bygger ly og at du kan lage bål selv om det regner.

Det er også viktig å alltid ha med seg mat. Skulle man komme for seint til toget som bare går en gang i døgnet, eller det blir uvær, kan det være nødvendig å slå leir og lage mat. Det finnes mange alternativer. Fra poser hvor man bare tilsetter varmt vann til å ha med en boks med hermetisk mat. Disse kan varmes rett på bålet og så er det bare å bruke en pinne eller noe lignende til å røre med.

Les om Ha Giang i Vietnam her(ekstern side)

Folk backpacker av mange forskjellige grunner. Noen gjør det for for treningens skyld. Andre liker backpacking på grunn av eventyr og/eller kjærlighet til naturen. Atter andre backpacker for å lære og utforske. Uansett grunn er det mange som backpacker og som fortsetter å utforske, studere naturen og vandre gjennom ørkenen med et felles mål om en god opplevelse.
Det finnes mange gode bøker om backpacking og jeg vil anbefale at du leser gjennom en eller to for å få god kunnskap om det grunnleggende før du legger ut på egne eventyr. På denne måten får du en god opplevelse.

Dette var en grunnleggende innføring i backpacking for nybegynnere. I neste del tar vi for oss hvordan du pakker ryggsekken riktig.

Andre artikler i denne serien :

Del 1: For Nybegynnere (Du er her nå)
Del 2: Hvordan pakke sekken?
Del 3: 6 gode vaner når du Backpacker.
Del 4: Overlevelsesferdigheter
Del 5: Vaske klær når du backpacker
Del 6: Tips som gjør din tur bedre.

Backpacking blir mer og mer populært og vi vil derfor gi litt informasjon om det å backpacke. Denne serien er spesielt egnet for nybegynnere og vi tar mål av oss til å forklare hva packpacking er og hvem det egner seg for m.m.Backpacking er både en hobby og en sport. Det er utfordrende, appellerer til…


Publisert

i

av

Stikkord: