Schiphol Flyplass Amsterdam

Reisende fra Norge kan reise direkte med SAS og Norwegian til Amsterdam flyplass, Schiphol.
Skal du til andre byer i Nederland må du dessverre påregne ett flybytte, sannsynligvis i Frankfurt.
Schiphol er hovedflyplassen i Nederland. Flyplassen ligger i kommunen Haarlemmermeer, 18 km sørvest for Amsterdam sentrum. Schiphol er den 4. største i Europa, målt i antall passasjerer.
Schiphol har fem hovedrullebaner, pluss en som brukes hovedsakelig av privatfly.
Flyplassen er bygget som en stor terminal oppdelt i tre store avgangshaller. Det ligger planer som ytterligere utvidelser av terminalen.
Schiphol har noen lavprisselskaper, men en del lavprisselskaper har valgt å heller benytte flyplasser som Rotterdam og Eindhoven. Dette er mye på grunn av den store trafikken på Schiphol og høye landingsavgifters. De lavprisselskapene som holder til på flyplassen er easyJet, SkyEurope og Sterling Airlines.
Schiphol er hovedbasen til selskapene KLM, Martinair og Transavia.
Schiphol er verdens lavestliggende kommersielle flyplass, med tre meter under havoverflaten. Kontrolltårnet ved flyplassen, med sine 101 meter, var verdens høyeste da det var ferdigstilt i 1991.

Reisende fra Norge kan reise direkte med SAS og Norwegian til Amsterdam flyplass, Schiphol. Skal du til andre byer i Nederland må du dessverre påregne ett flybytte, sannsynligvis i Frankfurt. Schiphol er hovedflyplassen i Nederland. Flyplassen ligger i kommunen Haarlemmermeer, 18 km sørvest for Amsterdam sentrum. Schiphol er den 4. største i Europa, målt i…


Publisert

i

av

Stikkord: