Red Light District

Red Light District dekker en stor del av Amsterdams eldste bydel. Husene er høye og står tett sammen, over de tre kanalene som går gjennom området. Red Light District er et vakkert område, og jo senere på kvelden det blir, jo mer folk strømmer til, og jo mørkere det blir, desto mer synlige blir de røde lysreklamene over butikkdørene.

Helt tilbake til det 14. århundre, når sjøfolk kom i land og trengte litt kvinnelig sellskap etter mange uker til sjøss, har gatene vært fulle av såkalte "sex shops" , Bordeller,  "homsebarer", mange forskjelige museumer, og mange hoteller. Red light district er et av  de mest besøkte områdene i Nederland og er en av hoved turist atraksjonene, hvert år kommer flere millioner for og besøke denne stemningsfulle og spennende delen av Nederland.

The Red Light District ligger rett sør for sentralbanestajsonen (bare 10 min gange) Og består mest av teatere, "coffe shops", barer, brune puber og selvfølgelig de berømte "vinduene" hvor det står jenter i øyefangende unertøy.  Selv om det er en del voksen underholdning der, så  er det også mye annet å oppleve og se. Det er jo den eldste bydelen med mange vakre bygninger, og mang en person kunne fått noen fine bilder derfra som passer seg i et foto album.

Red Light District dekker en stor del av Amsterdams eldste bydel. Husene er høye og står tett sammen, over de tre kanalene som går gjennom området. Red Light District er et vakkert område, og jo senere på kvelden det blir, jo mer folk strømmer til, og jo mørkere det blir, desto mer synlige blir de…


Publisert

i

av

Stikkord: