Magere Brug, Amsterdam

Den magre berømte  broen over elven Amstel og motsatt av Carré teateret, ""er en gammel nederlandsk trebro kjent som en dobbel-sveip (balansert) bro. Tradisjonen forteller at brua ble oppkalt etter søstrene Mager, som var ment å leve på hver sin side av elva. Det sies at tre broen ble bygget for at det skulle være lettere for de to søstrene å besøke hverandre. Men det synes mer sannsynlig, at den opprinnelige brua fikk navnet fra å være så smal (Mager betyr tynn på nederlandsk), da det var vanskelig for to fotgjengereå passere hverandre.

Etter hvert som trafikken økte i Amstel elven, ble brua erstattet i 1871. Skinny Bridge er  ikke i nærheten så tynn som den var før, men en av de vakreste broene i Amsterdam. Om natten lysers broen opp av mange lys som peker mot den, derfor mener mange at det er en av de mest romantiske stedene i Amsterdam.

Det finnes flere broer av denne typen i Amsterdam du finner de på Staalstraat / Grimburgwal,Nieuve Herengracht, Rapenburg, Prinseneiland og Bickerseiland.

Den magre berømte  broen over elven Amstel og motsatt av Carré teateret, er en gammel nederlandsk trebro kjent som en dobbel-sveip (balansert) bro. Tradisjonen forteller at brua ble oppkalt etter søstrene Mager, som var ment å leve på hver sin side av elva. Det sies at tre broen ble bygget for at det skulle være lettere for de to søstrene å besøke hverandre. Men det synes mer sannsynlig, at den opprinnelige brua fikk navnet fra å være så smal (Mager betyr tynn på nederlandsk), da det var vanskelig for to fotgjengereå passere hverandre. Etter hvert som trafikken økte i Amstel elven, ble brua erstattet i 1871. Skinny Bridge er  ikke i nærheten så tynn som den var før, men…


Publisert

i

av

Stikkord: