Leiebil på Kanariøyene

Hvordan gjøre det billigere?

– Fyll opp tanken før du leverer bilen, på de fleste selskapene tar de en avgift for å fylle opp tanken.
– Husk å levere leiebilen i tide, så du slipper høye gebyrer. Planlegger duå leie bilen en dag ekstra, sørg for å ringe i forveien.
– På Kanariøyene er drivstoffet generelt veldig billig ca €1 for bensin og €0,89 for diesel.
– Unngå å hente billen på flyplassen. Ja, det er ofte dyrere å hente bilen på flyplasser. Velger du likevel å hente bilen på flyplassen så anbefaler vi at du oppgir fly nummeret tilfelle det blir forsinkelser.
– Ofte har leiebilselskapene weekend tilbud, sjekk om du har mulighet til å benytte deg av dette.
– Bestill på nett, grunnet lavere driftskostnader så er det ofte egne tilbud på nett. Du har også mulighet til å sjekke leiebil
– Pass på inkludert kjørelengde, generelt på Kanariøyene så er det ubegrenset km men dobbeltsjekk det koster ofte mellom3 -5 kr per km du kjører ekstra.

Velge riktig bil

Det å velge riktig bil går ofte ut på hva man gidder å betale, men det kan være verdt å huske at om du skal opp til Teide på Tenerife så vill ikke en Nissan Micra klare å dra 5 personer opp.  Det samme gjelder for en tur til Masca.
Det kan derfor være en god ide å tenke igjennom hva du skal bruke bilen til.
Er dere 5 personer som skal hente bilen på flyplassen kan det være smart å velge noe annet enn en kabriolet, da det normalt sett er mindre bagasjeplass i en kabriolet.

Leiebil selskapene

Det er mange selskaper du kan velge når du skal leie bil på Tenerife. Hvilket selskap du skal velge er ikke alltid lett, og her har du litt informasjon om de forskjellige selskapene på Kanariøyene.
Det som er viktig å huske på uansett hvilket selskap er å sette seg inn i de forskjellige vilkårene, noen selskaper har en egenandel som er 3 ganger så høy som andre.
Noen har barnesete som koster 4 ganger så mye som andre, så med andre ord. Les nøye og spar penger.

Plus Car
Fra €38 ( [currencyr amount=38 from=eur to=nok] )der dag, fra €160 ( [currencyr amount=160 from=eur to=nok] ) for en uke.
Det som gjør Plus Car til kanskje det beste selskapet er at de ikke har noen skjulte avgifter, full forsikring er inkludert.
Du leverer bilen med ca like mye drivstoff som du fikk den med.

Gold Car
Fra €23 ( [currencyr amount=23 from=eur to=nok] ) per dag, fra €284 ( [currencyr amount=284 from=eur to=nok] ) for en uke.
Gold Car er ett stort selskap, og dette har sine fordeler og ulemper, bestiller du bil med opphenting på flyplassen må bu belage deg på mellom 30 -70 min kø før du får bilen.
Når bilen er hentet ut fungerer det hele veldig bra, de har ett eget område på flyplassen for både henting og levering av bilen.
En ting man skal være oppmerksom på er at når man kommer til skranken hos Gold Car så må du betale for full tank med drivstoff og også for at drivstofftanken har blitt fylt opp.
Skulle det være at du ikke bruker opp alt drivstoffet, eller fyller tanken full og leverer bilen med full tank så får du igjen deler av det du betalte.

Europecar

Fra €63 ( [currencyr amount=63 from=eur to=nok] )  per dag, fra €178 ( [currencyr amount=178 from=eur to=nok] ) per uke.
Bilen leveres med full tank.
Du kan bestille forsikring uten egenandel når du kommer til kontoret, prisen på dette varierer fra øy til øy.
Barnesete koster ca €10  ( [currencyr amount=10 from=eur to=nok] ) per dag.

Thrifty

fra €55  ( [currencyr amount=55 from=eur to=nok] ) perdag, fra ca €100  ( [currencyr amount=100 from=eur to=nok] )
Les gjerne igjennom bestillings vilkårene veldig nøye før du bestiller.
Bilen leveres med full tank.
Barne sete koster ca €12 ( [currencyr amount=12 from=eur to=nok] )  per dag per sete med maks på €66 ( [currencyr amount=66 from=eur to=nok] )  per sete per leieforhold.

Hertz

Fra €64 ( [currencyr amount=64 from=eur to=nok] ) per dag, fra €130 ( [currencyr amount=130 from=eur to=nok] ) per uke. 
Hertz opererer med to forskjellige måter, du kan forhåndsbetalte eller betale ved levering. Ved forehåndsbetaling leverer du bilen med det som er igjen, betaler du ved levering så leverer du den med det som passer deg. Hertz fyller den så helt opp og du betaler det det kostet.
Barne sete koster ca €12 per dag. ( [currencyr amount=12 from=eur to=nok] )

Orlando

Fra €30 ( [currencyr amount=30 from=eur to=nok] ) per dag, fra €121 ( [currencyr amount=121 from=eur to=nok] ) per uke.
Du kan bestille forsikring uten egenandel når du kommer til kontoret, prisen på dette varierer fra øy til øy.
Uten denne forsikringen er egenandelen mellom €340 ( [currencyr amount=340 from=eur to=nok] ) og €540 ( [currencyr amount=540 from=eur to=nok] ) avhengig av biltype.
Leier du bilen i mer en 5 dager kan du levere den på en annen kanarisk øy for €40 ( [currencyr amount=40 from=eur to=nok] )
Barne sete koster €5 ( [currencyr amount=5 from=eur to=nok] ) per dag.

Avia

Fra €35 ( [currencyr amount=35 from=eur to=nok] )per dag, fra €246 ( [currencyr amount=246 from=eur to=nok] ) for en uke.
Bilen leveres med full forsikring, og ingen skulte avgifter, eneste du kanskje trenger er kaskofri forsikring som koster ca €11 ( [currencyr amount=11 from=eur to=nok] ),
men det er verdt det.Bilen den leverer du med ca like mye bensin som når du fikk den.
Barnesete koster €4,54 ( [currencyr amount=4,54 from=eur to=nok] )

Selskapet samarbeider med Star Tour på alle Kanariøyene.

Avis

Fra €63 ( [currencyr amount=63 from=eur to=nok] )per dag, fra €226 ( [currencyr amount=226 from=eur to=nok] ) for en uke.
Prisen er inkludert forsikring, men egenandelen er på €1080 ( [currencyr amount=1080 from=eur to=nok] ), så en ekstra forsikring kan være å anbefale.
Prisen på denne forsikringen varierer litt fra øy til øy.
Selskapet har barnesete som koster €3,39 ( [currencyr amount=3,39 from=eur to=nok] ) per dag.

Litt generell info

Fartsgrenser: 50 km/t i tettstedsområder, 90 km/t eller 100 km/t utenfor og opp til 120 km/t på motorveier.

Alkoholgrense: 0,05

Setebelter/barneseter: Alle i bilen skal bruke belter, barn under 12 år kan ikke sitte foran i bilen.
Det er påbudt med barnester for barn under 4 år, men standarden på barneseter i Spania er ikke som i Norge. Det er ofte anbefalt å ta med egne seter til de minste.

Viktig: Hvis du blir stoppet av trafikkpolitiet i Spania må du betale den på stedet, kontant. Det er ikke lov til å snakke i mobiltelefon i bil. Det er heller ikke lov til å spise eller dersom du kjører bilen. Og skal noen i bilen ta seg en øl på veien? Da må den personen sitte bak!

Biltyper: Bilene i Spania er ofte av den mindre typen, og det er ofte et mindre utvalg av såkalte større familiebiler. En vanlig leiebil er Seat Ibiza, Citroen er også veldig vanlig. Hvis du er ute etter litt større biler kan det være smart å bestille ganske tidlig, selv om det i de typiske turistområdene er et relativt godt utvalg av biler som Citroen Berlingo.
Skal du på ett tidspunkt leie kabriolet så anbefaler vi at du gjør det før du reiser ned, dette fordi de blir leid ut fort og solen titter fram.

Her er NAFs råd ved leie av bil

NAF har i samarbeid med søsterorganisasjonene satt opp en liste med råd du bør følge.

 

  • Pass på å ha med førerkort og kredittkort slik at bilen kan utleveres til deg.
  • Sjekk prisen nøye.
  • Sjekk kontrakten nøye.
  • Sjekk hva forsikringen dekker og størrelsen på egenandelen ved skade.
  • Pass på at det settes en øvre grense for sperret sikkerhet i kredittkortet.
  • Hvis flere skal kjøre bilen, må navn på samtlige førere oppgis.
  • Gjør deg kjent med hva slags drivstoff bilen bruker og om tanken skal fylles opp før tilbakelevering.
  • Avklar hva som skjer hvis bilen får motorstopp og hvem som skal kontaktes ved en eventuell skade.
  • Pass på at kilometerstand noteres på kontrakten både ved ut- og innlevering./li>
  • Kontroller bilen nøye både ved ut- og innlevering for eventuelle skader. Ta bilde og sørg for at alle skader er påført skjema før du drar av sted.

Hvordan gjøre det billigere? – Fyll opp tanken før du leverer bilen, på de fleste selskapene tar de en avgift for å fylle opp tanken. – Husk å levere leiebilen i tide, så du slipper høye gebyrer. Planlegger duå leie bilen en dag ekstra, sørg for å ringe i forveien. – På Kanariøyene er drivstoffet generelt…


Publisert

i

av

Stikkord: