Hva Koster Ting i Barcelona?

Barcelona, med sin rike kulturelle arv, imponerende arkitektur og pulserende livsstil, er en av Europas mest tiltrekkende destinasjoner. Byen er kjent for sin unike modernistiske arkitektur, ledet av den berømte arkitekten Antoni Gaudí, samt sin deilige mat og vakre strender. Men før du pakker kofferten og setter kursen mot denne spennende byen, kan det være lurt å ha en forståelse av hva ting koster i Barcelona.

Selv om Barcelona er kjent for å være mer budsjettvennlig sammenlignet med andre store europeiske byer som Paris og London, kan prisene variere betydelig avhengig av hvor du går og hva du gjør. Denne guiden gir deg en detaljert oversikt over kostnadene du kan forvente for overnatting, mat og drikke, transport, attraksjoner, shopping, og uteliv i Barcelona. Med litt planlegging og kunnskap, kan du få mest mulig ut av budsjettet ditt mens du utforsker alt det fantastiske Barcelona har å tilby.

Overnatting:

Barcelona tilbyr et bredt spekter av overnattingsmuligheter som passer for alle budsjett. Enten du foretrekker luksus av femstjerners hoteller, den sosiale atmosfæren i hosteller, eller hjemmekoselig komfort gjennom Airbnb, har byen noe for alle.

Hoteller:

 • Lavprisklasse: Hoteller i denne kategorien kan variere fra €50 til €100 per natt. Eksempler inkluderer Hotel Rialto og Hotel Curious.
 • Mellomklasse: For mellomklasse hoteller, kan prisene ligge mellom €100 til €200 per natt. Eksempler inkluderer Hotel Barcelona 1882 og Hotel Midmost.
 • Luksusklasse: Luksushoteller i Barcelona kan koste fra €200 og oppover per natt. Noen av topphotellene inkluderer Hotel Arts Barcelona og W Barcelona.

Hosteller:

 • Prisene for en seng i et delt rom kan starte så lavt som €20 per natt, mens private rom kan koste rundt €50 til €100 per natt, avhengig av beliggenhet og fasiliteter. Populære valg inkluderer St. Christopher’s Inn og Kabul Party Hostel.

Airbnb-leiligheter:

 • Du kan finne en rekke Airbnb-leiligheter i Barcelona, med priser som starter så lavt som €30 per natt for en studioleilighet. Prisene kan øke betydelig for større leiligheter eller de med premium beliggenheter, som de nær stranden eller i hjertet av byen.

Pris per natt i forskjellige deler av byen:

 • Overnattingsprisene kan variere betydelig fra område til område. Sentrale områder som Eixample og Gothic Quarter tendens til å være dyrere, mens områder litt utenfor sentrum som Poble Sec eller Gracia kan tilby mer budsjettvennlige alternativer. For eksempel, et hotellrom i Eixample kan koste rundt €150 per natt, mens et tilsvarende rom i Poble Sec kan være tilgjengelig for rundt €80 per natt.

Med en god blanding av tradisjonelle og moderne overnattingsalternativer, gir Barcelona deg friheten til å velge den typen opphold som passer best for din reise og ditt budsjett.

Mat og Drikke:

Barcelona er et kulinarisk paradis hvor besøkende kan nyte alt fra tradisjonelle katalanske retter til internasjonale delikatesser. Prisene på mat og drikke kan variere, men det er mulig å finne gode måltider som passer for alle budsjett.

Restauranter:

 • Lavprisklasse: Du kan finne mange rimelige restauranter hvor et måltid koster mellom €10 til €20.
 • Mellomklasse: I mellomklasse restauranter, kan du forvente å betale rundt €20 til €40 per måltid.
 • Finkost: For en mer luksuriøs kulinarisk opplevelse, kan priser i høyere enda restauranter starte fra €40 og gå oppover.

Kafeer:

 • En typisk kaffe eller espresso vil koste mellom €1 til €2,5, mens en sandwich eller lett lunsj kan koste mellom €5 til €10.
 • Gatekjøkken:
  • Gatekjøkken og små matboder tilbyr ofte de mest budsjettvennlige alternativene med priser som starter så lavt som €3 til €10 for enkle retter som pizza, kebab eller empanadas.

Lokale Spesialiteter og Drikkevarer:

 • Tapas: Barcelona er kjent for sine tapas, og du kan forvente å betale mellom €1 til €5 per tapasrett, avhengig av restauranten og typen tapas.
 • Sangria: En kanne med sangria kan variere fra €10 til €25, avhengig av størrelsen på kannen og stedet du bestiller fra.
 • Paella: Dette er en annen populær rett i Barcelona, med priser som starter fra rundt €15 til €30 per person, avhengig av restauranten og kvaliteten på ingrediensene.

Uansett om du er en foodie på jakt etter gourmetopplevelser, eller en backpacker på et stramt budsjett, har Barcelona en rekke mat- og drikkealternativer som passer for alle smaker og lommebøker.

Transport:

Barcelona har et effektivt og rimelig offentlig transportsystem som gjør det enkelt å komme seg rundt i byen. I tillegg finnes det flere alternativer for de som foretrekker privat eller delt transport.

 • Offentlig Transport:
  • Metro og Busser: En enkeltbillett for metro eller buss koster €2,40. Det er også økonomisk å kjøpe et T10-kort for €11,35, som gir deg 10 enkeltreiser.
  • Taxi: Startprisen for en taxi er rundt €2,50, med en tilleggskostnad på ca €1,20 per kilometer.
 • Privat og Delt Transport:
  • Sykkelutleie: Leie av sykkel kan koste mellom €5 til €15 per dag, avhengig av utleieperioden og typen sykkel.
  • Scooterutleie: For de som ønsker en raskere måte å komme seg rundt i byen, kan leie av scooter variere fra €20 til €40 per dag, avhengig av modellen og utleiefirmaet.
 • Bilutleie:
  • Hvis du planlegger å utforske områdene rundt Barcelona, kan bilutleie være en god idé. Daglige priser starter fra rundt €20, men kan stige avhengig av bilmodellen og leieperioden.

Barcelona tilbyr også et voksende antall delt transporttjenester, inkludert sykkel- og scootersharingsystemer, som gir fleksible og rimelige måter å komme seg rundt i byen. Med så mange transportalternativer tilgjengelige, er det enkelt og kostnadseffektivt å utforske alt det fantastiske Barcelona har å tilby.

Attraksjoner:

Barcelona er hjem til noen av de mest kjente landemerkene og attraksjonene i Europa. Byen er rik på historie, arkitektur og kunst, som reflekteres i dens mange imponerende severdigheter.

 • Sagrada Familia: Billettprisene varierer avhengig av alder og tilleggstjenester. Prisene starter fra €20 og kan gå opp til €50 avhengig av om du vil ha tilgang til tårnene, guidede turer, og audio guider​1​. Andre kilder nevner priser på €25 for voksne, €13 for barn, og billetter som inkluderer en audioguide for €34 for de under 30 år, mens barn opp til 11 år har gratis inngang​2​​3​.
 • Park Guell: Generell inngang koster €10, mens guidede turer koster €22​4​. Andre priser inkluderer €13,50 for voksne og barn over 12 år, €9,30 for barn mellom 7 til 12 år og eldre besøkende over 65 år​5​.
 • Casa Batlló: Billettprisene starter fra €25 for voksne, med rabatter tilgjengelige for seniorer, studenter, og lokale beboere​6​. Andre kilder nevner priser på €29 for voksne, mens noen billetter inkluderer selv-audioguide for €35​7​​8​.
 • Guidede turer og opplevelser: Prisene for guidede turer og opplevelser kan variere mye avhengig av turens varighet og inkluderte attraksjoner. For eksempel, en tur som inkluderer Sagrada Familia, Park Guell, og Casa Batlló koster €96​7​.

Barcelona har en rekke andre attraksjoner og museer som også er verdt å utforske, inkludert Casa Mila (La Pedrera), Picasso-museet, og Magic Fountain of Montjuic, blant andre. Det er også mulig å finne kombinasjonsbilletter og pass som kan gi deg tilgang til flere attraksjoner for en redusert pris.

Shopping:

Barcelona byr på et utvalg av shoppingmuligheter, både luksus og kostnadseffektive. Trendy shoppinggater og kjøpesentre som Passeig de Gràcia og La Roca Village er kjent for designermerker, mens mer budsjettvennlige alternativer inkluderer supermarkeder som Mercadona og Lidl. Generelt kan shopping i Barcelona tilpasses en rekke budsjetter, med noen lokale markeder og butikker som tilbyr rimelige priser på klær, suvenirer og andre varer.

Uttrykk og Fest:

Byen har et pulserende natteliv med et utvalg av barer, puber og klubber. Inngangspriser for klubber varierer fra 10 Euro til maksimalt 25 Euro​1​. Barcelonas natteliv tilbyr et bredt utvalg av alternativer, enten du er ute etter et rolig sted å ta en drink eller en livlig klubb for å danse natten bort.

Tips for å spare penger:

Det er flere rabattkort og pass som kan hjelpe deg med å spare penger under oppholdet i Barcelona. Barcelona-kortet gir for eksempel gratis ubegrenset bruk av offentlig transport, gratis inngang til visse museer, og eksklusive tilbud og rabatter på ulike attraksjoner​2​​3​​4​. Den gjennomsnittlige reisende bruker omtrent 110€ per dag, men budsjettreisende kan klare seg med rundt 45€ per dag​5​. Å kjøpe et reisekort som Hola Barcelona-kortet for ubegrenset reise eller et 10-reise reisekort kan også være kostnadseffektivt​6​.

Det er også rimelige spisemuligheter over hele byen. Restauranter som Bo de Bernat tilbyr a la carte alternativer for €15-18, mens Sésamo tilbyr en syv-retters smaksmeny med to drinker og vann for bare €25 per person​7​​8​. Andre budsjettvennlige restauranter inkluderer Croq & Roll og restauranter listet under budsjettspisesteder i Barcelona som tilbyr måltider for mindre enn €35 per person​9​​10​.

Avslutning:

Barcelona tilbyr en rik og mangfoldig opplevelse med et spekter av priser for å imøtekomme ulike budsjett. Fra det pulserende nattelivet til de historiske attraksjonene, er det mye å utforske. Ved å benytte seg av rabattkort og budsjettvennlige spisesteder, kan du få mest mulig ut av turen uten å tømme lommeboken. Vurder å abonnere på nyhetsbrevet for flere tips om hvordan du kan nyte Barcelona på et budsjett, og del denne artikkelen med venner som planlegger en tur til denne livlige byen.

Barcelona, med sin rike kulturelle arv, imponerende arkitektur og pulserende livsstil, er en av Europas mest tiltrekkende destinasjoner. Byen er kjent for sin unike modernistiske arkitektur, ledet av den berømte arkitekten Antoni Gaudí, samt sin deilige mat og vakre strender. Men før du pakker kofferten og setter kursen mot denne spennende byen, kan det være…


Publisert

i

av

Stikkord: