Festivaler og Hendelser

Januar
Realisme <?php the_time(‘Y’); ?>  Art Fair
Når: Midten av januar hvert år
En livlig art fair beliggenhet i nærheten av Central Station, utelukkende dedikert til den figurative kunsten. Det opptar en stor sal av den nye Passenger Terminal Amsterdam

Februar
Kinesisk nyttår
Februar 2010
Festival gjennom Zeedijk og China Town.

Mars
The 21st Century Tuba!
01.03.2010 kl 20.00 i Sweelinckzaal lokalisert i Conservatorium van Amsterdam (på Oosterdokskade). Inngang er gratis. Dani Sanchez Marcos og John William Banther gir en konsert med samtidsmusikk for tuba. Med en jazz sax kvartett, elektronisk forsinkelse systemer, og gjestetaler Barry Banther. Denne konsert vil også bli direkte overført via http://www.ustream.tv/banihex
www.TheStoryBehindTheMusic.com

April
Queensday
Hvert år den 30 april
Amsterdam ”Queensday” er offisielt den nasjonale feiringen av fødselsdagen til dronningen, men dette eri realiteten i bare en unnskyldning for å feste hardt. Feiringen finner sted over hele Nederland, men har en spesiell atmosfære i store byer som Amsterdam, Rotterdam eller Haag.
I Amsterdam er ”Queensday” den desidert største utendørs festen, med estimert 750.000 folk som kommer til byen,  det anbefales å la bilen stå. Steder i sentrum som Dam, Damrak, Rokin, Rembrandtplein, Spui, Leidsestraat og Leidseplein bugner av folkemengder som feiret og iført oransje.. På Queensday, er all gate handel over hele byen uregulert, så det er også tid for brukt shopping. I Vondelpark er barna i sentrum og viser sine talenter via ulike attraksjoner.

Amsterdam Fantastic Film Festival
14. til 24. april 2010
Tjuefjerde utgaven av fantastiske film festival lover en uke full av fantasi, anime, thriller, kult, horror og sci-fi. Screenings i år er på Pathe Tuschinski.
http://www.imaginefilmfestival.nl/

5 Days Off Amsterdam
Endre datoer hvert år …
Sannsynligvis den mest lydhøre arrangementet i Amsterdam, "5 Days Off" er en festival for elektronisk musikk som finner sted i begynnelsen av juli i flere spillesteder i Amsterdam, som Melkweg, Paradiso og Heineken Music Hall. Mens det har vært i dens begynnelse en årlig innendørs dans begivenhet, "5 Days Off" er blitt siste år en kulturell begivenhet av internasjonale omdømme, en viktig anledning til å presentere hva som er nytt i feltet for elektronisk musikk, med deltakelse av musikk band fra hele Europa og USA.
www.5daysoff.nl

Mai

Art Amsterdam
26 til 30 mai 2010
Art Amsterdam (tidligere kjent som Kunst RAI) er en moderne kunst utstilling, som er organisert hvert år i fem dager i mai i RAI utstillings- og konferansesenter, i sør for Amsterdam. Det er et stort marked, med mer enn 120 gallerier fra Nederland og et økende antall av utenlandske gallerier, hovedsakelig fra Vest-Europa og USA. Kunstens nye utvikling er i fokus.
www.kunstrai.nl

Holland Festival
1 juni til 23 juni 2010
Holland Festival er den største i Nederlandske scenekunst festivalen av internasjonal karakter. Den bringer hendelser fra hele verden innen for temaer som musikk, opera, teater og dans. Festivalen trekker også oppmerksomheten mot utvalgte filmer og kunst show. Holland Festival arrangerer også spennende konferanser og workshops. Hovedtemaet i 2010 er In Flux (ankomst av mage personer eller ting).
www.hollandfestival.nl

Juni
Taste of Amsterdam
24. til 27. juni Amstelpark
En kulinarisk festival i løpet av forlenget helg i Amsterdam. Utstilling står i parken med god mat fra berømte restauranter i Amsterdam. En anledning til å møte kokker og å drikke et glass god vin eller champagne.

Vondelpark Open Air Theater
Sommeren 2010 starter 06. juni og slutter 29. august
Openluchttheatre, Vondelpark, Forskjellige tider.
Prøver du å avkjøle deg i sommer? Gå til friluftsteater ved fontenen og la underholdning gjøre jobben. Fra kabaret til drama til konserter å danse, er det noe for alle og i alle aldre. Verdt et besøk bare for atmosfæren.
www.openluchttheater.nl

Capoeira Film Festival
Midten av juni
Capoeira er en kombinasjon av dans, musikk en kampsport laget av fargede afrikanere i Brasil. Tre dagers filmfestival viser filmer som dokumenterer mange ulike aspekter av Capoeira, i fortiden og i dag.
www.capoeirafilmfestival.com

The Open Garden Days (Open Tuin Dagen)
Hvert år tredje helgen i juni
Den neste Amsterdam Open Garden Days vil være den 19. juni, 20 og 21, 2010
Amsterdam hagene er kanskje den best bevarte hemmelighet som sjeldent er synlige fra gaten. For denne helgen kan du besøke rundt 30 hager, hvorav noen er private hager. Du kan kjøpe en billett som gir deg adgang til alle hager, og det er en spesiell kanalbåt som tar deg fra ett sted til et annet.
www.grachtenmusea.nl

Internasjonale Teater School Festival – ITS
Hvert år i juni
ITS Festivalen presenterer arbeidet med unge teater skapere, studenter på teater skoler fra Nederland og noen utvalgte europeiske land, (forskjellige hvert år) . Under arrangementet, er ikke bare teater produksjoner, men også mime viser, danseforestillinger i tillegg til operaer av unge kunstnere presenteres. Workshops og attraktiv ting følger hendelsen.
www.itsfestival.nl

Amsterdam Roots Festival
20 juni 2010
Hver sommer, presenterer Amsterdam Roots Festival et bredt spekter av globale musikk og ikke-vestlig kultur. I over syv dager i juni, tilbys publikum et utvalg av forestillinger, mesterklasser og spesielle prosjekter på ulike steder.
www.amsterdamroots.nl

Juli
Kwakoe Festival
Bijlmerpark (Amsterdam Sør-Øst)
‘Kwakoe’ er et helg arrangement som finner sted hver lørdag og søndag, kl 10 – 20:00 i juli og august. I nederlandske skikker, uygjør ca 20 dager med ren dans, spising og alt annet i mellom. Slapp av på en varm sommerdag med teater, musikk, film, litteratur, sport og alt som tilbys i denne sydende flerkulturelt og familie orienterte festivalen.
www.kwakoe.nl

Comedytrain Festspillene
Juli til august
Toomler, Breitnerstraat 2, (onsdag-fredag, 08:30-23:30)
Organisert av Toomler komedien kafeen, har den 10. utgaven av denne årlige festivalen det aller beste i engelsk stand-up komik. Med slike som Adam Hills (Australia), Eddie Bannon (Irland), Adam Bloom (UK), Paul Provenza (US) og Ron Vaudry (Canada), forlater du Toomler med et smil, garantert.
www.comedytrain.nl

Amsterdam internasjonale Fashion Week
27 -31 januar og et sted 14 – 18 juli 2010
To ganger i året, en hendelse som presenterer ung og kommende mote i Europa, finner sted i Amsterdam. AIFW forsøker å etablere Amsterdams eksisterende mote kartet hvor Paris, Milano og London dominerer. Ideen bak Amsterdam International Fashion Week er å ta et skritt mot kunst, og samtidig vise ny mote og å skape hele spekteret av hendelser som mote fotografi utstillinger, museum utstillinger om klær, møter med forhandlere og selvfølgelig fester.

Robeco sommer Konserter (Robeco Zomerconcerten)
Juli til august
Hver sommer, uformell og underholdende musikk med klassiske klassisk konserter – det Robeco Zomerconcerten finner sted på den prestisjefylte plasseringen av Amsterdam Concertgebouw. Sommer Konserten er sponset, slik at billettene er relativt billige, de starter på € 12,50. Dette er en utmerket mulighet til å lytte til klassisk musikk i en av verdens mest berømte Filharmoniske haller.
www.concertgebouw.nl

August
De Parade
Martin Luther King Park (flere ganger)
I dag står paraden stolt som en av de få festivalene i verden. Inspirert av tradisjonelle sirkus, tilbyr parken en strålende rekke av fargerike telt som rett og slett bildet perfekt.” De parade” kan kanskje se ut som en gammeldags tivoliet, men det lover 17 svært actionfylte dager med 75 konserter, med dans, teater, magi, kunst, animasjon og musikk.
www.deparade.nl

Gay Pride
5 til 8 august 2010
Gay Pride Festivalen presenterer et bredt program med idrett, kulturaktiviteter og fester. Høydepunktet i ”Amsterdam Gay Pride”  er kanal paraden 7. august, som er en karneval samling, kulturell og litt uskikkelig båtparade gjennom Amsterdams kanaler.
www.amsterdamgaypride.nl

Grachtenfestival
14 – 22. August 2010
I fem dager, på spesielle områder, i hjertet av Amsterdam danner mer enn 80 klassiske konserter en rolig og hyggelig stemning. Konsertene kan nytes i hus og hager av gjestfrie lokale innbyggere og i konsertsaler, historiske bygninger, museer og ute i området rundt Prinsengracht.
www.grachtenfestival.nl

Prinsengracht konsert
tredje helgen i august hvert år
En tradisjonell frilufts klassisk musikk konsert holdes hvert år på kanalen Prinsengracht, på midlertidig bygget scene direkte på kanalen. Tilskuere kommer tradisjonelt på sine båter med vin og snacks. Unik atmosfære, spesielt etter fallet av mørket.

Pluk De Nacht – Open Air Festival Film
midten av august hvert år
En åpen luft film festival på to ungdomsklubber, Het Stenen Hoofd og Studio K. Begge klubbene har restauranter og barer, og i tilfelle kalde kvelden selger de tepper. Hvis det regner, blir filmvisningen flyttet inn. Utvalget omfatter stort sett alltid ut valgte indie filmer, bare kjent fra enkelte filmfestivaler, men også eksperimentelle kortfilmer og ukjente stykker av arkivopptak. Det er gratis å dra på Pluk De Nacht.
www.plukdenacht.nl

Sail Amsterdam
19- 23. August 2010
SAIL Amsterdam er et stort maritimt uttrykk som finner sted hvert 5. år. I seks dager, vil Amsterdam være en levende utstilling av historiske skip og nautiske arv. Rundt 20 seilskuter er forventet i Amsterdam havn, sammen med 500 historiske seiling og motorbåter.
www.sail.nl

Uitmarkt
27 -29 August 2010 (Siste helga i august)
Anses å være den største kulturelle arrangementet i Amsterdam, er Uitmarkt definitivt verdt et besøk. Organisert hvert år siste helg i august, feirer den offisielle åpningen av den nederlandske Kultur og tilbyr forestillinger, konserter, utstillinger, drama, utallige workshops og en bok markedet. Og hvis du fortsatt er i tvil, er inngangen helt gratis!

September
Flower Parade Aalsmeer – Amsterdam
Første lørdag i september
En tre kilometer lang remse av blomsterbed reiser gjennom området. En million blomster vil bli brukt. Kan bli sett mellom Aalsmeer og Amsterdam.

IBC Amsterdam
Begynnelsen av september hvert år
Den internasjonale Broadcasting Convention er sammen med Las Vegas NAB oppmøte, vil det viktigste årlige møtet i fjernsyn, kringkasting og digital kino for fagfolk over hele verden. I utstillingen sin, viser IBC hvert år det nyeste teknologiske utstyret fra hele verden, mens konferansen informerer deltakerne om dominerende forretningsidér og ikke bare om kringkasting teknologi, men også innhold, ledelse, samt nye trender innen alle felt.

Inside Design Amsterdam
(Fire dager i midten av september hvert år)
Organisert av et nederlandsk interiørblad Elle Wonen, Inside Design Amsterdam er en hendelse som skjer i de beste designbutikker i byen, og legger til en rekke spesielle presentasjoner, utstillinger, moteshow og foredrag om design i tillegg til gratis økter med innredning rådgivning og festlig parter. Hvert år har arrangementet nye, interessante hovedtemaer som "mat design" eller "landskapsarkitektur". Inside Design arrangører sender som regel ut et kart med butikker, restauranter, gallerier og museer som deltar i arrangementet.

Jordaan Festival
17 til 19. september 2010
Jordaan (ulike tidspunkt)
En stor indre gatefestivalen der man feirer mangfoldet i det tidligere arbeiderklasse distriktet. Av året er blant drum band, en barne festival, opera og kabaret, en boccia konkurranse, et loppemarked og auksjon.
www.jordaanfestival.nl

Robodock arts festival
24 og 25 September 2010
En unik festival som presenterer samtidskunst viser i de store, gamle NDSM skipsverft depot, i nordre Amsterdam. Atmosfæren er grovt, industrielle, eksperimentelle. Mye høy musikk, brann, røyk, støy og tunge maskiner er vanligvis elementer av disse forestillingene. Nye og alltid inspirerende, under forutsetning av at du er interisert i denne typen kunst.
www.robodock.org

Nationale Restaurant Week
To ganger i året, restauranter over hele Nederland arrangerer en ukes hendelse, der de tilbyr sine kunder en tre retters middag for kun € 25, -. ”The National Dining Week” er en virkelig god idé som gir vanlige personer anledning til å smake på mat på noen av de beste spisesteder i Amsterdam.

Oktober
ING Amsterdam maraton

Søndag 17 oktober 2010
Dette 35th utgaven av Amsterdam Marathon, faktisk det eldste maraton i Nederland.
www.amsterdammarathon.nl

November
Museum Night – Museumnacht

Lørdag kveld første uke av november hvert år åpner Amsterdams museer hele natten, de fleste med spesielle programmer.
www.n8.nl

pan Amsterdam – Kunst og Antikk Fair
Tredje uke av november
Den største nasjonale antikk messa i Nederland foregår i Amsterdam, og varer i en hele uken. Ikke så rart, så kan det være noen forhastede vedtak gjort i tidløse felt av kunst og antikviteter. pan skjer ved RAI kongress- og utstillingssenter. De siste årene vises også mer av moderne kunst av god kvalitet, pan er morsomt å besøke, selv om du ikke har tenkt å kjøpe noe.
www.pan-amsterdam.nl

High Times Cannabis Cup
21 til 25 November 2010
Pax House Party. Melkweg, ulike kafeer, (flere ganger). Seks dager med ren hedonisme: musikk, arrangementer, forum, og smake økter.
www.cannabiscup.com

Crossing Border Festival
19 – 21 November 2010 i Haag
Internasjonale litteraturfestival, Program ikke tilgjengelig ennå, men fjorårets talenter inkludert slike som Germaine Greer, Lou Reed, Eddi Reader, The Flaming Lips, David Sylvian, Joseph O’Connor, Bob Geldof og Monica Ali.
www.crossingborder.nl

Shadow festival
Utgangen av november hvert år
En liten film festival, som fungerer i skyggen av de større begivenhet – Amsterdam internasjonale dokumentarfilmfestivalen – IDFA. The Shadow Festival fokuserer på uvanlige og kreative dokumentarer med en original stil. Den presenterer ofte arbeidet med elever på filmskoler. Det er åpne diskusjoner med filmen forfatteren etter hver screening. En interessant hendelse, som fremmer utveksling av nye ideer.

IDFA – Internasjonal Documentary Filmfestival i Amsterdam
18 – 28 November 2010
Leidseplein, (ulike tidspunkt)
Internasjonal dokumenterer festival viser 200 dokumentarfilmer og videoer, iløpet av 10 dager med fullstappede programmer.
www.idfa.nl

Ankomsten til Saint Nicholas
Søndag i midten av november hvert år
Tradisjonen med at St. Nicholas bringer gaver til barn, bilr feiret i mange land, og er en ekstraordinær anledningen i Amsterdam. Saint Nicholas omgitt av sine svarte tjenere kommer på et dekk på et skip til Amsterdam. Senere følger en hel parade ham på en festlig måte til sentrum. Hundretusener av barn hilser på prosesjonen. Vanligvis blir fem tonn godteri gitt bort. Paraden avsluttes på Leidseplein, der Amsterdam ordfører velkommen Saint Nicholas.

Desember
Juledag og Boxing Day

25. desember 26.desember
Hvis du finner deg selv i amsterdam denne julen kan du finne forslag til hvordan du kan få tiden til å gå og innarbeide en liten del nederlandsk kultur inn i ferien.

Nyttårsaften
31. desember
Nyttårsaften er en annen vill feiring. De nederlandske er ofte hjemme med sine familier til midnatt, og mange barer åpner akkurat da. Stendene der flest samles er Leidseplein, Rembrandtsplein og Nieumarkt. Mange klubber tilbyr nyttårsfester.  Fra midnatt lyser himmelen opp med fyrverkeri.

Januar Realisme <?php the_time(‘Y’); ?>  Art Fair Når: Midten av januar hvert år En livlig art fair beliggenhet i nærheten av Central Station, utelukkende dedikert til den figurative kunsten. Det opptar en stor sal av den nye Passenger Terminal Amsterdam Februar Kinesisk nyttår Februar 2010 Festival gjennom Zeedijk og China Town. Mars The 21st Century…


Publisert

i

av

Stikkord: