Ferie på Tenerife

Det er over 22 millioner passasjerer som har vært og flydd hittil i år noe som vil si at hver person i Norge har flydd ca. 4.5 ganger fram til juni mnd. i 2015. Men hvor reiser alle? Det skal sies at 14,4 millioner av disse passasjerene har reist innlandsreiser og at «kun» 8,5 millioner har reist ut av landet.

Det er høy sesong for ferier og flyreiser nå, men hvor drar alle? "IMG_0234"
Alanya, Mallorca, Rhodos og Kreta er noen av de større sommer destinasjonene.
Men hva med sommeren er jo snart over? Hva med vinteren? Da har du for eksempel Tenerife.

Tenerife er en av de mest populære reisemålene for nordmenn. Men hva gjør Tenerife så bra?
I over 40 år har nordmenn reist til den Kanariske øya og de fortsetter stadig å reise dit. Men siden Tenerife er den største kanariske øya har den ber å by på en bare hvite og sorte strender.

 

Les også: «Ti ting å gjøre på Tenerife»

Tenerife tilbyr det alle nordmenn savner på vinteren, varme, sol og bading. Hvilke plasser kan man velge mellom? De fleste drar til sørsiden av øya, men det finnes også noen perler nordover også.
Puerto de la Cruz for eksempel, den koselige byen ligger på den nordlige siden av øya og er der turismen opprinnelig startet. På 1960-tallet startet den moderne turismen å komme til Tenerife. Og det var da Los Rodeos flyplass også kjent som Tenerife Northe(TFN) som var hovedflyplassen.
"IMG_0376"


 Puerto de la Cruz er en by som har beholdt sitt spanske preg og kan tilby smale gater, gode fiske restauranter og en litt med siesta basert leve måte.
Byen har Loro Parque som er en fantastisk dyrepark med alt fra papegøyer og pingviner til Spekkhoggere og tigere. Og inne i sentrum finner du saltvannspoolene som er en attraksjon for de fleste og skulle ønsket om å spille vekk noen av pengene sine dukke opp finnes kasinoet rett under bassengene.

Puerto de la Cruz er en by som passer alle, den ligger nærme Santa Cruz som er hovedstaden, som kan tilby mange shopping muligheter og verdens nest største karneval som finner sted i februar hvert år.  Ikke bare det men Puerto de la Cruz er den byen etter Santa Cruz hvor du kan oppleve karnevalet best.

Les også: «Sør Tenerife»

Når du reiser til Puerto de la Cruz lander du på Reina Sofia, Tenerife South(TFS) og tar deg så videre med lokalbuss, bil eller om du reiser med et charter selskap kan du oftest bestille transport direkte til hotellet.

Ønsker du en fredelig og stille ferie er altså Puerto de la Cruz et godt valg da de fleste turistene drar til Sør siden av Tenerife.

 Fest og Morro

Er du mer opptatt av sol, strand og liv er Sør siden av Tenerife det du burde velge.
Det er på Tenerifes sør side du har majoriteten av turister, og dette gjør at det er her du finner flest restauranter, butikker og aktiviteter.
Er dags tur til Siam Park, vannlandet som er over 200.000 km har ett eget område for barn, lazy-river som går igjennom nesten hele parken og en av verdens største kunstige bølge maskiner, med bølger opp til nesten 4 meter.
Er du en av de tøffe gutta så er Tower of Power vannsklia du skal ta, 28 meter nesten rett ned med en topp fart på 90 km/t.

Er det nattlivet du er ute etter så har Las Americas det også. Med sin egene "bar-gate" og ett gammelt kjøpesenter som har blitt bygd om til ett fest senter.
Ønsker du å bestille på norsk så er Den Glade Viking stedet, med kun skandinavisk talende personal.
Ønsker du å synge, kan du prøve den finske baren Kippis, der karaoke står høyt på lista.
Eller hva med en tur til Leonardos, en engelsk pub med live musikk nesten hver kveld.

Det er over 22 millioner passasjerer som har vært og flydd hittil i år noe som vil si at hver person i Norge har flydd ca. 4.5 ganger fram til juni mnd. i 2015. Men hvor reiser alle? Det skal sies at 14,4 millioner av disse passasjerene har reist innlandsreiser og at «kun» 8,5 millioner…


Publisert

i

av

Stikkord: