De fem beste øyene i Hellas: Zakynthos

Enkelte øyer har akkurat det vi nordmenn leter etter når vi skal på charterferie – kilometervis med kritthvite strender, aktiviteter i fleng og ikke minst et yrende natteliv. Zakynthos er akkurat en slik øy.

Kun brutt opp av «forvokste» klipper, hvis ikke så kunne sandstrendene på Zakynthos vært flere mil lange. Øya blir av mange beskrevet som den vakreste av de alle, med et klima som gir en passe sommertemperatur og langgrunne badestrender i det varme Middelhavet. Byene ligger spredt over hele øya og tilbyr noe for enhver smak, enten man reiser sammen med frue og barn, eller er på utkikk etter noen uker med fest og fyll.

Zakynthos’ kanskje største turistmagnet er kun tilgjengelig i sommerhalvåret. Og det har sine naturlige årsaker, for det er nemlig en havskilpadde! Disse legger til land på sandstrendene i Laganas hver eneste sommer for å legge egg, og da blir en del av strendene stengt av for badenymfomanene. Skilpaddene kan være flere hundre år gamle og veie godt over 100kg, så her er det ikke snakk om noen akvariedyr.

Familietur til Zakynthos

Det er absolutt ikke noe problem å ta med seg familien til Zaykynthos, og det kan kanskje være et av de bedre valgene når det kommer til de greske øyer. Selve hovedstaden på øya har svært lite natteliv, og er dermed tilpasset barnefamiliene. Byen er heller kjent for sine aktive handlegater og hyggelige restauranter. For de som vil se litt av øyas historie kan man ta turen til Agios Dionysos-kirken som er datert så langt tilbake som til 1100-tallet.

Den rolige byen Kalamaki kan også være et godt alternativ for de som helst vil slappe av og nyte varmen. Videre anbefaler vi at man tar med seg familien på tur til Smugglers Wreck. Dette kan bli en svært spennende tur, der man kan se gamle lasteskip som har forlist for mange titalls år siden. Skipet ligger i sanden og eventyrlystne snorklere vil garantert få en opplevelse for livet her.

Partytur til Zakynthos

Reiser man til Zakynthos for å feste så har man bare et godt alternativ – og det er Laganas. På kort tid har byen utviklet seg til å bli en av de store festbyene som tiltrekker seg unge mennesker fra hele Europa. Spesielt har briter de seneste årene blitt lokket til byen, som også har fått mye oppmerksomhet i internasjonale medier på grunn av diverse sexkonkurranser som arrangeres på de ulike nattklubbene. Høres det fristende ut…?

Hvis ikke den berømte bargaten i Laganas kan friste deg døgnet rundt, finnes det også noe annet å oppleve på øya. Utover det som tidligere er nevnt i artikkelen er det mange spennende dykkemuligheter, man kan leie sykkel og kjøre offroad eller skaffe seg en svært billig tatovering. Allikevel er det nok solslikking og paraplydrinker som lokker de store folkemengdene til Zakynthos, så det er nok bare å bli en av dem først som sist.

 

Enkelte øyer har akkurat det vi nordmenn leter etter når vi skal på charterferie – kilometervis med kritthvite strender, aktiviteter i fleng og ikke minst et yrende natteliv. Zakynthos er akkurat en slik øy. Kun brutt opp av «forvokste» klipper, hvis ikke så kunne sandstrendene på Zakynthos vært flere mil lange. Øya blir av mange…


Publisert

i

av

Stikkord: