De fem beste øyene i Hellas: Rhodos

Ekstrem varme om sommeren, antikke og godt bevarte middelalderborger og et yrende partyliv. Hvis en eller flere av de nevnte faktorene frister, så gjør du rett i å bestille en ferietur til den greske øya Rhodos.

Øya er nemlig kjent som en av de beste «allrounderne» for oss nordmenn (og for øvrig i resten av Skandinavia også). Her kan man finne et hotell og et område som passer for eksakt dine behov – Rhodos har nemlig alt. I selve hovedstaden på øya, byen som bærer samme navn som øya i seg selv, kan man kose seg på flotte og folkerike strender når solen steiker som best, og deretter ta turen bort til øyas berømte bargate når mørket senker inn.

Rhodos er med andre ord godt kjent som en av de bedre øyene å feste på, så her vil du garantert treffe på likesinnede fra våre naboland dersom målet er partyferie. Øyen har også variert terreng med vakre sandstrender som møter mektige klipper – midt i sentrum av øyas hovedstad.

Familieferie til Rhodos

Det er absolutt ikke noe problem å ta med barna og fruen på ferie til Rhodos, men man bør kanskje unngå sentrumshotellene i Rhodos by da de ofte er preget av feststemte ungdom, høy musikk og alt annet som de minste muligens burde skjermes for. Men det er absolutt ikke noe problem å velge seg et hotell i en av de mindre byene som ligger langs vestkysten av øya, som i for eksempel Lindos. Da er man sikret rolige og trygge omgivelser, samtidig som kjøreturen inn til selve hovedstaden kun er på noen kilometer.

Videre så finnes det nok å gjøre som både ungene og vi som aldri vokste helt opp kan finne glede av. Det er flere vannparker på øya, og Rhodos er berømt for sitt gigantiske akvarium. Hvis man er av den litt mer rastløse typen så kan man lire av seg på go-kart-banen som ligger i Lardos.

Guttetur til Rhodos

Vi har allerede nevnt (et par ganger) at Rhodos er et meget godt valg å reise til dersom man vil nyte en øl (eller ti) og billige sydendrinker. Festgutter bør sikte seg inn mot sentrum i selve Rhodos by, ettersom dette egentlig er det eneste alternativet på øya for festing. Men til gjengjeld har byen et meget bra natteliv, som varer fra juni til august. Det ligger også et casino i Rhodos, som kan tilby både BlackJack, Rulett, spilleautomater og en hel del flere pengespill.

Det finnes mer enn fyll og fanteri selv når man reiser på guttetur. Vestkysten av øya er et eldorado for de actionlystne, med windsurfing som en av de mest interessante aktivitetene. Historieinteresserte vil også finne stor glede i øyas mange aktiviteter, blant annet den berømte festningen som ligger i hjertet av byen. Denne ble brukt av kristne korsfarere frem til 1500-tallet for å beskytte landet mot invadering fra Tyrkerne.

Ekstrem varme om sommeren, antikke og godt bevarte middelalderborger og et yrende partyliv. Hvis en eller flere av de nevnte faktorene frister, så gjør du rett i å bestille en ferietur til den greske øya Rhodos. Øya er nemlig kjent som en av de beste «allrounderne» for oss nordmenn (og for øvrig i resten av…


Publisert

i

av

Stikkord: