De fem beste øyene i Hellas: Lefkas

Vi har fantastisk natur i Norge, men når man reiser til Lefkas og opplever det tropiske klimaet, det krystallklare vannet og noen av Hellas beste strender, så vil man de ukene man tilbringer i Middelhavet neppe savne høye fjell og vidder dekt i skog.

Med andre ord kan jeg si det først som sist – hvis du leter etter en reise med mål om å helle nedpå så mange øl/liter Absolut Vodka som mulig på kortest tid – så er ikke den greske øya Lefkas rette valget for deg. Vel, øya har noen byer der det finnes både barer og nattklubber, men hit reiser man for å oppleve det herlige middelhavsklimaet og for å plaske rundt i det asurblåe vannet som er klarere enn krystall.

Lefkas er ikke noe nytt chartermål, men for de reisende oppleves øyen som en av de som har beholdt den greske tradisjonen på best måte. De ikoniske bygningene langs kysten huser både restauranter, strandbarer og ikke minst masse butikker. Strendene strekker seg så lange som de er, og blir jevnlig adskilt av digre klipper som brøyter seg bane ut i havet. Det høres kanskje overdrevet bra ut, men Lefkas er et utmerket reisemål for en kjæreste-, familie- eller opplevelsestur.

Familietur til Lefkas

Lefkas er ikke den mest populære ferieøyen i Hellas, noe som gjør at man har langt bedre plass på strendene enn hva charterturister er vante med. Langs vestkysten kan man finne strandperler der det nærmest ikke er folk, så her kan hele familien kose seg i timevis. Blir det for kjedelig med avslapping på stranden så finnes det flere titalls vannaktiviteter, med alt fra vannscooter til bananbåt.

Den mest populære feriebyen på øya er Nidri, og den ligger på østkysten. De beste strendene ligger imidlertid ikke her, ettersom dette er en havneby med steinstrand. Øyen er dog ikke veldig stor, så med en leiebil kommer man seg kjapt til strandperlene. Vi anbefaler også at man tar med hele familien på en seiltur i det joniske hav, for dette er en uforglemmelig tur i naturskjønne omgivelser.

Guttetur til Lefkas"image"

Lefkas er sjeldent førstevalget når man skal til syden for å feste. De enkelte byene på øya har sine utesteder og det finnes noen nattklubber, men det er ikke noe utagerende uteliv som frister europeere til å feriere her. Derimot florerer det av hverdagsaktiviteter som stort sett finner sted under og på vannoverflaten.

Både dykking og snorkling er naturligvis svært populære aktiviteter på Lefkas, men wind- og kitesurfing er definitivt de to mest populære aktivitetene. Forholdene er optimale for denne typen vannaktivitet, så profesjonelle surfere fra hele verden tiltrekkes av det. Det arrangeres kurs for nybegynnere, så dette er definitivt en opplevelse verdig actionhelten. Fot- og bilturer langs strandveiene er også å anbefale, spesielt klippevandring kan bli spennende utover de vakre, hvite klippene som strekker seg opp fra de mange strendene.

Vi har fantastisk natur i Norge, men når man reiser til Lefkas og opplever det tropiske klimaet, det krystallklare vannet og noen av Hellas beste strender, så vil man de ukene man tilbringer i Middelhavet neppe savne høye fjell og vidder dekt i skog. Med andre ord kan jeg si det først som sist –…


Publisert

i

av

Stikkord: