De fem beste øyene i Hellas – Kreta

Milevis med sand, en ekstremt gjestfri befolkning og en historie som er mer spennende enn selv den beste sesongen av «LOST». Er det mulig at alt dette kan befinne seg på samme øy?


Svaret på det er definitivt ja. Tar du turen til Kreta, så vil du finne alt dette, og mer til. Kreta er ikke bare den største av de greske øyene, men også kanskje den vakreste. Her møtes badevennlige sandstrender og frodig natur, på en øy som ligger så langt sør i Middelhavet at temperaturen sjeldent er noe problem for ihjelfrosne nordmenn.
Befinner seg man på Kreta så står man på en av de mest sagnomsusende øyene i verdenshistorien. Her finnes det flust av turistmagneter som man kan besøke, på en øy der mye er godt bevart. Visste du forresten at Kreta var fødeøyen til den greske guden Zevs? Hva om vi forteller at du kan besøke det som visstnok skulle være palasset hans? Det er noe mystisk over det hele på Kreta, noe man vil legge merke til enten man er der for strandlivet sin skyld eller for antikvitetene …

"green-nature-and-beaches-of-island-crete"


Familietur til Kreta

Svært mange nordmenn legger sydenferien til Hellas, og da spesielt Kreta. Spesielt velger mange barnefamilier turen til øyas hovedstad, Chania, som ligger på nordvestkysten av øya. Det finnes mange hoteller tilpasset de som reiser med barn, og det er nok å finne på dersom strand- og bassenglivet blir for ensformig i lengden.
Man kan for eksempel stikke innom den botaniske hagen som ligger noen få kilometer utenfor byen. Videre så er det nærmest obligatorisk å dra på båtcruise når man er på ferie Hellas, og her finnes det svært mange alternativer. Noen av båtene stopper innom andre øyer og er hele dagsturer der man får oppleve meget mye. Det finnes også massevis av akvarier og reptilhager som garantert vil fascinere de minste i familien, med aquaparker i fleng for de litt mer rastløse barna (og da kan jo vi som aldri ble voksen også kose oss).

"things-to-do-in-crete"

Guttetur til Kreta

Store deler av øyas hovedstad, Chania, er ofte befolket av barnefamilier. Dermed kan nordmenn som reiser hit for å feste gå på en liten smell. Men frykt ikke – dersom fest er målet med reisen kan man bosette seg i Hersonnisos, som ligger på østkysten av øya. Dette er et populært partymål for unge mennesker fra hele verden, så her kan du feste i de sene nattetimer.
For de som liker å prøve noe nytt på ferie finnes det nok av aktiviteter på øya. Strikkhopping (138 meter fritt fall) kan sikkert friste for mange, mens de mer historieinteresserte burde sette av flere dager på å utforske alle knaker og kroker av det som er igjen av øyas spennende historie.
Hvis man vil ha en guidet tur til de mest interessante delene av øya så er det mulig å hive seg med på en Jeep-safari. Ellers så finnes det naturligvis massevis av steder der man kan utforske det som lever på havbunnen, eller bare ligge å snorkle i overflaten.

Milevis med sand, en ekstremt gjestfri befolkning og en historie som er mer spennende enn selv den beste sesongen av «LOST». Er det mulig at alt dette kan befinne seg på samme øy? Svaret på det er definitivt ja. Tar du turen til Kreta, så vil du finne alt dette, og mer til. Kreta er…


Publisert

i

av

Stikkord: