De fem beste øyene i Hellas – Kos

Nr 16 på lista over de størrste øyene i Hellas – og meget populære blant festglade nordmenn – kan by på langgrunne strender med finkornet sand, et natteliv som aldri dør og aktiviteter for alle og enhver.

Vi snakker naturligvis om Kos. Øya er for de fleste nordmenn kjent som dit man reiser dersom man vil feste sammen med unge mennesker fra hele verden. Kos er altså en av de mest populære partystedene i Hellas – ja, kanskje i hele verden – men øya har så mye mer å by på enn billige parasolldrinker og storslåtte utesteder som kontinuerlig konkurrerer om å ha den høyeste bassen.
Som ved de fleste greske øyer så har det også skjedd mye på Kos igjennom historien. De eventyrlystne kan besøke stedet der korsfarerne bosatte seg på 1500-tallet, Johanitterborgen. I de gamle byene på øya er fortsatt mange av byggene intakte og brukes enda i dag. Øya har også flere byer der familier kan slappe av i trygge omgivelser, så på Kos finnes det en plass for alle.

Familieferie på Kos

Selve hovedstaden på øya bærer samme navn som øya selv. Kos by er kjent for å være selve sentrum for partylivet. Her ligger det barer vegg i vegg og festen varer så lenge det finnes noen som er våkne. Dermed vil vi anbefale familier som vil ha en fredelig ferie – uten diskolys og høy musikk som forstyrrer nattesøvnen – til å velge et sted utenfor sentrum av byen, eller vurdere andre steder av øya.

Både i nord og øst for selve hovedstaden finner vi rolige byer der familier kan finne seg til rette. Henholdsvis Lambi og Psaldi er populære turistmål som norske charteroperatører arrangerer turer til. Førstnevnte har flotte sandstrender og flust av restauranter og butikker langs sentrumområdet, mens Psaldi har stort sett steinete strender som gjør at bassengløvene vil føle seg som hjemme her.
Byene ligger tett på Kos så det er ikke noe i veien for å ta turen rundt og oppleve ulike aktiviteter, som badeparker, dyrehager og tilsvarende.

Guttetur til Kos"Kos-blekksprut"

Kos er et mekka for feststemte guttegjenger fra Norge. Her er befolkningen glade for å tjene penger på de festlige aktivitetene som natten bringer med seg, og øya er berømt for sin fantastiske bargate med nattklubber for enhver smak. Klarer man ikke vente til kvelden før festen begynner så finnes det et godt utvalg med partybåter der drikke som regel er inkludert i billettprisen.
For deg som ikke reiser bare for festen så finnes det flere opplevelser på øya. Mange arrangerer cruiseturer som besøker andre øyer, man kan dykke/snorkle i spennende omgivelser eller leie en crossykkel og kjøre i terrenget. Hva med å kanskje bli med på ridetur i sanden? Hvor enn lite «macho» det høres ut, så kan det jo være greit å kunne ri når man finner ut at drømmejenta har hest

Nr 16 på lista over de størrste øyene i Hellas – og meget populære blant festglade nordmenn – kan by på langgrunne strender med finkornet sand, et natteliv som aldri dør og aktiviteter for alle og enhver. Vi snakker naturligvis om Kos. Øya er for de fleste nordmenn kjent som dit man reiser dersom man…


Publisert

i

av

Stikkord: