Backpacking: Overlevelses ferdigheter

Denne artikkelen er en del av artikkel serien om Backpacking. For å få ett innblikk i Backpacking for nybegynnere kan du lese mer her. Du kan også lese hvordan du pakker sekken her.

"backpacking.overlevelse.arikkelbilde"

 

Overlevelse ferdigheter når du skal ut på backpacking? Hvorfor ikke? For ultralette backpackere ( resiser

med så lite som mulig), kan ferdigheter erstatte utstyr, og derfor vekt. Hvis du bruker noe tid i ørkenen, også føles det bare godt å vite at du kan håndtere det som kommer opp.

Overlevelse betyr at du er varm og tørr, hydrert, uskadd, og finner veien ut av villmarken. Selvfølgelig er spising fint også, men ikke avgjørende hvis situasjonen er bare for noen få dager. Her er noen overlevelse ferdigheter du kan lære enkelt.

Lette overlevelses teknikker.

1. Tørr Mose
Ha med tørket mose  i lommen eller sekken når du går,  på den måten har du noe som er knusk tørt til  å starte en brann,  tilfelle det regner eller det har regnet. Bark fungerer også godt, og du kan eksperimentere med forskjellige materialer.

2. Spis bær

Hvis det ser ut som og smaker som blåbær, jordbær eller bringebær – er det det eller?. Det er ingen bær i Nord-Amerika som ser ut som et blåbær, jordbær eller bringebær, og som kan skade deg fra en liten smaks prøve smak. Ta en liten test, og bare spytte det ut helt hvis den ikke smaker rett.
Det å sette seg inn i hvordan de forskjellige bærene ser ut kan hjelpe deg i nøden.

3.  Hold varmen

Det å lage ett teppe av en haug tørt løv og dødt gress er en god måte for å holde varmen i vilken som helst situasjon men kanskje viktigst i en nødstuasjon. Et annet tips er å putte dette inne i jakka om det skulle være kaldt, dette hjelper som isolering.

4. Nød kompass
Sett en pinne oppreist i bakken, og markere spissen av skyggen. Markere det igjen femten minutter senere. Skrap en linje mellom det første og det andre merket, og det vil peke mot øst. Teknikker som dette kan redde deg når kompasset er tapt eller ødelagt.

"backpacking.overlevelse.arikkelbilde2"

5. Les været
Skyer dannes i Rocky Mountains like før ettermiddags stormen i sommer månedene. Turgåere blir regelmessig drept av lynet i Colorado. Fugler ofte flyr lavere før stormer. Det å lære å lese himmelen og opp
førselen til dyr kan hjelpe deg med å holde deg unna trøbbel og vil trolig hjelpe deg med å ha en bedre backpacking opplevelse.

6. Når det regner
Den største villmarks morderen er hypotermi, og det å bli våt er den største årsaken. Få det til en vane å etter avsatser eller store grantrær å stå under når du tror at regnet kan komme. Lære å holde seg tørr er en av flere viktige overlevelse ferdigheter.

7. Sov Varmt
For å sove varmere, hjelper det å sove med hodet i litt nedoverbakke. Det tar litt tid å bli vant til, men det fungerer.

8. Vann
Fyll alltid opp vann ved hver sjanse du får, på den måten vil du ha større sjanse for å alltid ha vann med deg. Husk å drikke opp det siste av vannet rett før du fylle flasker også, ikke la vann gå til spille.

9. Kvae
Bryt av en kvist på stammen av en liten gran eller furu, og du kan bruke saften som siver ut som en god antiseptisk dressing for små kutt. Det kan også brukes til å starte en ild, og den brenner også når det er vått.

10 .Bark 
Bark fra en hvit bjørk vil vanligvis tennes selv når det er vått. I en krise, kan du også bruke den som et papir erstatning hvis du trenger å legge igjen et notat i en nødssituasjon.

Ovennevnte er bare noen få tips og teknikker du enkelt kan lære. Det finnes mange flere, og de kan gjøre backpacking ikke bare sikrere, men mer interessant. Hvorfor ikke trene på en, to eller alle av disse overlevelse ferdighetene?

I neste del av serien går vi igjennom hvordan du kan vaske klærne når du er ute på Backpacking tur.
Her har du en oversikt over andre artikkler i denne serien :
Del 1: For Nybegynnere
Del 2: Hvordan pakke sekken?
Del 3: 6 gode vaner når du Backpacker.
Del 4: Overlevelsesferdigheter  (Du er her nå)
Del 5: Vaske klær når du backpacker
Del 6: Tips som gjør din tur bedre.

Denne artikkelen er en del av artikkel serien om Backpacking. For å få ett innblikk i Backpacking for nybegynnere kan du lese mer her. Du kan også lese hvordan du pakker sekken her.   Overlevelse ferdigheter når du skal ut på backpacking? Hvorfor ikke? For ultralette backpackere ( resiser med så lite som mulig), kan…


Publisert

i

av

Stikkord: