Amsterdam: Queen’s Day

Queen’s Day i Amsterdam er en unik natt og dag tivoli-liknende "happening" 30. april hvert år, og i løpet av kvelden før – den såkalte Queen’s Night. Hva er spesielt med Queen’s Day? Jo, det å ha elementer av stor fest i hele byen, og det kombinert med markedet i gatene i hele byen.Queen’s Day i Amsterdam tiltrekker seg hvert år ca 700 000 besøkende. Til tross for overbefolkning, er atmosfæren på Queen’s Day tradisjonelt avslappet og gledesfylt. Dette er en fin dag å være i Amsterdam på.

The Queen`s Day er feiret i Nederland i mer enn 50 år. Feiringene i Amsterdam er de mest attraktive. Queen`s Day er et arrangement som bare vokser år for år, og drar mye av folket fra Europa til Nederland.

Bydelen Jordaan er det mest overfylte på Queen’s Day, ikke bare med handelsmenn, mat og øltapper, men også med store grupper av mennesker som synger tradisjonelle nederlandske sanger. Disse er enkle, rytmiske sanger meste beskriver skjønnheten i Amsterdam. Selv om du kanskje ikke kunne følge ordene, er det fortsatt å anbefale!

En rockekonsert på Museumplein begynner vanligvis klokka 11 på formiddagen, og fortsetter til sent på ettermiddagen. Tusenvis av unge deltakere er der for å se på. Detter er absolutt verdt å få med seg!

Alle klubber i Amsterdam arrangere fester på denne dagen. I mange deler av byen blir det også satt ut høyttalere med høy musikk ut på gaten.

I Amsterdam blir også kanalene fylt opp med båter, hvor det er personer som danser og hvorav noen av båtene har et kraftig lydanlegg. Du kan se de fleste båtene fra Prinsengracht, foran Anne Frank`s hus.

Det blir også lagt stor vekt på de homofile iløpet av Queen`s Day, og Amsterdam er en viktig by for de homofile. Det pleier å være et stort utendørs party for homofile og homovennlige folk i Westermarkt på Homo Monument (begynner klokka 11 på formiddagen, til sent på ettermiddagen), og en annen ved Reguliersdwarsstraat, i en 10 minutters gange avstand fra Leidseplein.

[slideshow id=1]

Nyttige tips på Queen`s Day:

Legg verdisaker på hotellet, mye folk ute denne dagen!
Gode sko er viktig, man går mye iløpet av denne dagen!
Ta med en del veksel, spesielt 50 cent og 1 mynter, det er mye kult å få tak i på markedet!
Det er lov å drikke alkohol på gatene, men husk at det er ikke lov å gå med mer enn alkoholholdig drikke per person. (Flaske, drink, boks, osv.). Ellers er det brudd på regelen og kan få bot av politiet.
[related_posts limit="4"]

Queen’s Day i Amsterdam er en unik natt og dag tivoli-liknende "happening" 30. april hvert år, og i løpet av kvelden før – den såkalte Queen’s Night. Hva er spesielt med Queen’s Day? Jo, det å ha elementer av stor fest i hele byen, og det kombinert med markedet i gatene i hele byen.Queen’s Day…


Publisert

i

av

Stikkord: