Amsterdam: Muziektheater

Musikkteater, Amsterdam

""

Muziektheater er det viktigste opera og ballett sted i Nederland. Det er en del av operaen, et kompleks som også huser rådhuset. The Musikkteater (Musikk Teateret) er hjem til den nederlandske Opera, The National Ballet, og Holland Symphonia. Musikk teater ligger rett ved elven Amstel i en av de eldste delene av byen.

Historie til Musikk teateret Ideen om å bygge et kompleks som skulle huse et musikk-teater og et

rådhus først kom opp i 1915. Det tok lang tid før planen ble realitet, men i 1981 tok bystyret beslutningen om å gå videre med prosjektet. Den nederlandske arkitekten Cees Dam ble utnevnt til å bygge Mustikk Teater i samarbeid med Wilhelm Holzbauer, som var ansvarlig for rådhuset. Musikk teateret feiret sin offisielle åpning i 1986 og bystyret flyttet til det nye rådhuset i 1988.

Arkitektur av Music Theater
Arkitektene hadde en stor komplisert utfordring: Hvordan integrere byggeplanene fra rådhuset og musikkteater i et design? I første etasje kan man se hvordan de lyktes i å takle vanskelighetene. Rådhuset er funksjonelt og har en romlig sammenslåing med Musikk teateret. En av de vakreste trekkene ved bygningen er den 14 meter buede fasaden, vendt mot elven Amstel.

Den nederlandske Opera Siden etableringen i 1964 har den nederlandske Opera hatt et rykte for å  vise vågende stykker. I 2009 utførte operaer varierte stykker som Verdis Traviata, Janacek sine Makropulos, Adam i Ballingschap fra den nederlandske komponisten Rob Zuidam og Bizet’s Carmen. Selskapet ledes av Pierre Audi som er kunstnerisk leder siden 1988.

Det Nasjonale Ballet
The National Ballet (Het Nationale Ballet) er en av de ledende ballett gruppene i verden. Det høye kunstneriske og tekniske nivået i Het National Ballet tiltrekker seg unge talenter fra hele verden. Selskapet er siden 2003 ledet av den australske koreografen Ted Brandsen.

Det Nederlandske Symfoniorkesteret

The Holland Symphonia (Holland Symfonia) følger med Nasjonalballetten i Musikk teaterer i Amsterdam og spiller symfoniske konserter på Concert Hall i Haarlem.Orkesteret er også involvert i pedagogiske prosjekter. Programmene inkluderer det tradisjonelle symfoniske repertoaret, men også avant-garde og familie konserter. Orkesteret ledes av Otto Tausk.

[tabs style="default"][tab title="Booking"]

Booking

Teater billetter kan kjøpes på billettkontoret:
Amstel 3 (første etasje av Music Theater)
Telefon: +31 (0) 20-6 255 455

Billetter kan også bestilles online: www.muziektheater.nl

Åpningstider:
Mandag til lørdag: fra kl 10 til 18:00
Søndager, helligdager: 11:30-14:30

Billetter har en tendens til å selges ut raskt, spesielt for klassiske forestillinger. Det anbefales å bestille på forhånd.[/tab]

[tab title="Veibeskrivelse"]

Veibeskrivelse
Det er mulig å komme til musikkteater med bil, men det kan være litt av en utfordring å finne parkeringsplass. Det er en underjordisk garasje under Music Theater, men det er ofte full. Andre parkeringshus i området er: "Waterlooplein", og "Markenhoven" og det er en på Valkenburgerstraat.
Generelt anbefales det å ta en taxi eller bruke offentlig transport.
T-bane linjer 51, 53 og 54 stopper ved Waterlooplein Metro Station.
Trikk 9 (Central Station – Diemen) og 14 (Sloterpark-Flevopark) stopper ved Waterlooplein trikkeholdeplass.
All offentlig transport går ofte til kvart over midnatt

.[/tab]

[tab title="Kontakt"]

Kontakt
E-post: info@het-muziektheater.nl
Billettluken: +31 (0) 20-6 255 455
Generelt: +31 (0) 20-551 8117

Postadresse:
PO box 16822
1001 RH Amsterdam
Nederland

Besøksadresse:
22 Waterlooplein, Amsterdam
Theatre inngang:
3 Amstel, Amsterdam

[/tab] [/tabs]""

Musikkteater, Amsterdam Muziektheater er det viktigste opera og ballett sted i Nederland. Det er en del av operaen, et kompleks som også huser rådhuset. The Musikkteater (Musikk Teateret) er hjem til den nederlandske Opera, The National Ballet, og Holland Symphonia. Musikk teater ligger rett ved elven Amstel i en av de eldste delene av byen. Historie til…


Publisert

i

av

Stikkord: