Alanya et varmt innholdsrikt feriested for en familie og vennegjeng

Det å reise på familietur til varmere strøk kan være både tidkrevende og til tider litt stressende. Heldigvis har Alanya fått plassert seg skikkelig på kartet de siste årene, både som familie reisemål og som fest by for ungdom. Her kan du nemlig selv velge hva du ønsker. Det er muligheter for gode utflukter til fjellene, båtturer, se slottet og være med på forskjellige motorsport og vannsport. Noe for enhver smak.
Selve Alanya er delt opp, og har et by sentrum hvor de fleste butikker og uteliv er samlet. Her bør du unngå å booke hotell om familien skal dit og heller velge deg ut et hotell som er plassert på den nydelige Kleopatra stranden, flott sandstrand å ligge på med muligheter for at barna får lekt litt i fra seg.
Er det guttegjengen som skal på tur, så kan sentrums området anbefales. Her er det konstant mye liv og spesielt om kveldene, med diskotek og utesteder hvor bartenderne lager litt ekstra show.
Når det gjelder utflukter, så er det mange steder som dere kan bestille dette. Mange turguider selger også disse på stranden om dagen, og kan virke litt påtrengende, men om du kommer litt i prat med dem kan du få en god pris om dere skal på flere utflukter. Det som anbefales er i hvert fall en tur opp i fjellene. Her kan du nemlig dra på tur med en guide eller ta taxi. Om du tar taxi, så anbefales det at du leier den for en dag, kostnaden er ikke så stor og du får litt mer frihet. Oppe i fjellene er det nemlig noen kalde elver/bekker som renner. Innbyggerne har demmet opp noen steder langs elven og bygget små restauranter med omkringliggende sofaer for å slappe av på under skyggen. Du kan derfor nyte kalde bad og slappe av i skyggeområdene med god lokal mat som består av kylling eller annet kjøtt som gjerne er grillet.
Pass på for det blir ekstremt varmt i fellesferien der, så solfaktor 30 til 50 anbefales i tillegg til at dere drikker mye og rikelig med vann.
Håper dere får en fantastisk tur om dere velger Tyrkia som reisemål.

Det å reise på familietur til varmere strøk kan være både tidkrevende og til tider litt stressende. Heldigvis har Alanya fått plassert seg skikkelig på kartet de siste årene, både som familie reisemål og som fest by for ungdom. Her kan du nemlig selv velge hva du ønsker. Det er muligheter for gode utflukter til…


Publisert

i

av

Stikkord: