5 tips til en Stressfri økonomi for aktive menn

Økonomi er som regel litt kjedelig å ta seg av hele tiden, samtidig som hverdagene flyr fort unna når man er aktiv ute med venner, familie og alt annet som stjeler tid. Derfor kan det være en fordel å ta seg litt tid nå, til å sette opp økonomien slik at den styrer seg selv. Ja, for det går for det meste å automatisere alt. Her vil du få noen enkle tips å følge:

1. Budsjett: Sett opp et budsjett for deg selv, sørg for at det er litt romslig der du er usikker på hvor mye du bruker, men du kan også se på de 3 siste kontoutskriftene for å få et innblikk i hva du bruker penger på. Det siste er en spennende øvelse som gjerne resulterer i litt sjokk. Pass på at ingen penger står uten en post i budsjettet ditt, er det "for mye penger" igjen så sett opp automatisk overføring til en sparekonto med god rente. DNB har nettopp startet med en konto som gir rundt 3% rente for sparing, hvis ikke finnes det banker som har høy rente på brukskonto.

2. Regninger: Når budsjettet er satt, så går alle pengene dit de skal. Får du fortsatt regninger i posten? Da bør du se på regningene om det er noen muligheter til å få avtalegiro eller efaktura. På den måten blir pengene automatisk trukket og du slipper å tenke noe over det, men efaktura må du godkjenne selv. Sett derfor opp 2 dager i mnd hvor du sjekker kontoen 1. og 15. fungerer for undertegnede.

3. Kredittkort: Skaff deg et kredittkort, et med mange goder. Det finnes kredittkort som gir rabatter på restauranter, nettbutikker, drivstoff og annet. Her er det gjerne med reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Bruk kortet på alt du kjøper i løpet av måneden, på den måten står pengene på konto og du tjener renter på dem. Pass bare på at du ikke bruker for mye, ha budsjettet i baktankene.

4. BSU: Boligsparing for ungdom som det heter gir deg mye. Her er rentene på rundt 4% per år i tillegg til skattefradrag på 4000 kr om du setter inn maksbeløpet i året på 20000. HVordan får du det til? Jo, sett opp en overføring i nettbanken på 1667 kr per måned til BSU, og du har 20000 der til årets slutt.

5. Posten: Ikke direkte innenfor økonomi, men nå som du ikke lengre får regninger i postkassa er det lurt å skaffe seg et "NEI Takk" klistremerke til reklame, fås på Postkontor. På den måten slipper du å sjekke postkassen ofte, du får mindre papir søppel(sparer miljøet) og du slipper å bli fristet av de seneste tilbudene.

Økonomi er som regel litt kjedelig å ta seg av hele tiden, samtidig som hverdagene flyr fort unna når man er aktiv ute med venner, familie og alt annet som stjeler tid. Derfor kan det være en fordel å ta seg litt tid nå, til å sette opp økonomien slik at den styrer seg selv.…


Publisert

i

av

Stikkord: