10 ting å gjøre på Tenerife

Tenerife er den største av Kanariøyene og er også den øya med flest innbyggere. Tenerife og de Kanariskeøyene finner du uten for Afrika i Atlanterhavet.  Tenerife er en vakker øy som har mye å tilby. Tenerife har over 350 kilometer med vakker kyst linje og har noe for alle.

 

1.  Teide

Teide er en av verdens største vulkaner og er plassert på midten av Tenerife. Området naturen rundt er fantastisk og meget spesielt.  Det er mulig å ta en gondol opp til 3555 m dette koster ca. 25€ og er absolutt verdt det! Hvis du ønsker så er det også mulig å gå fra 3555 m til 3718 moh. Dette er gratis etter at du har tatt gondolen opp, men krever at du bestiller tid. ( Se http://mannlig.no/go/teide-tillatelse/ Engelsk side)
OBS! Det er anbefalt å bestille tid så tidlig som mulig da det ofte er fult 2-3 uker fram i tid.
Ikke bare det men stor filmer som Fast and The Fourious 6 og Clash of The Titans har blitt spilt inn her.

 

2. Loro Parque i Puerto de la Cruz

"10 Loro Parque er en kanskje den tingen man absolutt ikke burde gå glipp av om man drar til Tenerife!
Dette er en park som gir glede til både store og små, parken har over 4000 papegøyer, hai akvarium, spekkhogger show, Sjøløve show og delfin show. Som er gratis når du først har kommet inn. Og alle tidene er tilrettelagt sånn at du kan få med deg alle showene. ( Kan virkelig anbefale spekkhoggerne)
Det å dra dit koster ca. 60 € per person med buss.
Loro Parque er også en non-Profit organisasjon som samarbeider med Unesco.

 

3. Siam Park i Costa Adeje

"10 Siam Park kommer nok på de fleste barns ønske liste over aktiviteter under ferien, Siam Park er Europas største vannpark med noe for alle fra Lazy River som tar deg på en avslappet rundtur igjennom store deler av parken, til fartsfylte Tower of Power som får deg opp i fart på opptil 90km/t på 2 sekunder. Samtidig har Siam Park en stor kunstig strand med bølgemaskin og The Lost City for de aller minste. Ikke nok med det men parken har 3 gratis busser som går flere ganger om dagen fra Playa de las Americas området.  Inngang koster ca. 33€.

4. Güimar Pyramidene

"guimar_1" Dette er en attraksjon som varmer litt ekstra i de norskes hjerte. Det var nemlig vår kjente utforsker Thor Heyerdal som oppdaget disse sol pyramidene. Enkleste måte å komme seg dit er ved å leie bil.
Pris for inngang voksene fra 11-18€, barn (9-12 år) 5,5€, barn (0-9 år) Gratis.

 

5. Dags tur til La Gomera

Fra Los Cristianos går det daglig ferje over til La Gomera som blir sett på Tenerifes søster øy.
La Gomera er en øy som byr på vakker natur og 4 forskjellige klima soner. Befolkningen på La Gomera er også kjent for å praktisere mañana, mañana for fullt. "10 Om dere skal over vil jeg virkelig anbefale en Scandinavias guidet tur, da man vil få mer ut av turen, det er ofte også billigere enn å ta båten selv.
Fred Olsen ferjen koster ca. 68€ per person(selvfølgelig avhengig av tilbud o.l.), mens det å ta en guidet tur koster rundt 62€ og da blir du hentet opp ved hotellet også.

 

6. Lei en bil

"10 Det å leie en bil gir det uendelige muligheter på Tenerife. Du kan få leid en bil fra ca. 40€ og opp (husk full forsikring) og bensin prisen ligger på rundt 1€ literen. Om du leier bil kan du besøke de fleste av stedene som er nevnt over, og ikke nok med det men du har full frihet! Trafikken er veldig lik den som er her hjemme, noe som gjør det ekstremt enkelt. Distansene er ikke alt for lange noe som gjør at det å kjøre rundt hele øya på en dag er fult mulig.

7. Masca dalen

Masca, eller den glemte by er en liten fantastisk koselig by med ca. 50 innbyggere. Byen fikk telefon linje på 70-tallet og bilveien til byen ble først bygget i 1991. Årlig kommer det ca. 1 million turister til Masca på dagsturer, skal dere dit med bil er det anbefalt å dra dit før 13.00 eller etter 16.00. Veiene til Masca kan sammenlignes med Trollstigen i Norge. Så husk å være fokusert når du kjører. Ett lite tips får du "masca"instruksjoner av bussjåførene som kjører der så følg dem, de kjører opp og ned disse veiene daglig og vet hva de snakker om. Fra en av byens restauranter kan du nyte den fantastiske utsikten ut mot La Gomera.

 

8. Garachico

Garachico er byen med mottoet “sterk i motgang». Byen har flere ganger blitt begravet av lave etter utbrudd og også blitt rammet av pest og flodbølger. Byen ligger nord-vest på øya og er en liten sjarmerende, kjører du dit kan du enten komme fra Puerto de la Cruz eller via Masca dalen. Kommer du fra Puerto de la Cruz kommer du til en tunell med mange huller i, gjør kjøre turen litt mer interessant med en quiz: Hvor mange hull har tunellen? 105 + det man kjører inn i og det man kjører ut av så totalt 107. Etter at du har kommet igjennom tunellen er du i Garachico, på høyre side finnes det en liten resturante som ligger rett ved vannet! Ta en lunch der."Garachico"

 

9. Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz er den byen hvor turismen startet på Tenerife på 50-60 tallet. I dag er det en kjempe koselig by som gir deg den spanske følelsen. Tre stikkord for Puerto de la Cruz: Trange gater, Siesta og Fisk. Dette er nemlig en fiskerlandsby fra begynnelsen av og det finnes fortsatt fantastiske fiskerestauranter hvor du får fisk som er fisket samme "10dagen.

 

10. Karneval

Det mange ikke vet er at Tenerifes hovedstad Santa Cruz hvert år holder verdens nest største karneval, kun slått av det som er i Rio de Janeiro.  Hvert år kommer det ca. 1 million turister til Tenerife kun for å se på karnevalet og delta i den elleville festen som er under de 28 dagene det pågår.  Karnevalet starter rundt 14. februar. Skal du ned til Tenerife under perioden det er karneval vil jeg påstå å si at du er dum om du ikke drar dit.

 

"Karneval_tenerife"

Tenerife er den største av Kanariøyene og er også den øya med flest innbyggere. Tenerife og de Kanariskeøyene finner du uten for Afrika i Atlanterhavet.  Tenerife er en vakker øy som har mye å tilby. Tenerife har over 350 kilometer med vakker kyst linje og har noe for alle.   1.  Teide Teide er en…


Publisert

i

av

Stikkord: